________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


11/07/2020

Επίσκεψη της Αντιπροσωπείας της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης


Σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, επισκέφθηκε τη Σχολή αντιπροσωπεία της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, υπό την ηγεσία του Μητροπολίτου Pereyaslav-Khmelnitskiy και Vyshneve κ. Αλεξάνδρου, συνοδευομένου υπό του Θεοφιλεστάτου Εψηφισμένου Επισκόπου Κομάνων κ. Μιχαήλ, Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο. 
Οι Ουκρανοί κληρικοί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αραβισσού κ. Κασσιανό, και την αδελφότητα της Σχολής, και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον Ναό, τη Βιβλιοθήκη και τους λοιπούς χώρους της Σχολής. 
Κατά την προσφώνησή του ο Καθηγούμενος αναφέρθηκε στη στοργή με την οποία το Οικουμενικό Πατριαρχείο και προσωπικώς ο Πατριάρχης περιβάλλουν την Ουκρανία και τον λαό της, αλλά και στην πλούσια ιστορία της Θεολογικής Σχολής. Επίσης, ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Επίσκοπο Κομάνων κ. Μιχαήλ, του οποίου η χειροτονία θα τελεστεί αύριο υπό του Οικουμενικού Πατριάρχου, να είναι άξιος και να έχει καλλίκαρπο αρχιερατεία. 
Στη συνέχεια, όλοι οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρακάθησαν στην εόρτιο τράπεζα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails