________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/30/2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ


Αγία Πετρούπολη, του Νικολάου Μαγγίνα

Συνάντηση με την πρώτη κυρία της Ρωσίας, Σβετλάνα Βλαντιμίροβα Μεντβέντεβα είχε το Σάββατο το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προερχόμενος από την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος παλαιού Βαλαάμ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κροστάνδης, στον οποίο πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης και ανακαίνησης. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και κατευθύνθηκαν στον σολέα όπου τους ανέμενε η κυρία Μεντβέντεβα. Η πρώτη κυρία της Ρωσίας ενημέρωσε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την πορεία των εργασιών και τα σχέδια ανακαίνισης. Όπως είπε, κατά την πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του συζύγου της στην Άγκυρα, εκείνη που τον συνόδευε, για λίγες ώρες επισκέφθηκε ιδιωτικώς την Κωνσταντινούπολη και το Ναό της Αγίας Σοφίας και έμεινε έκθαμβη από την αρχιτεκτονική και τον σωζόμενο ψηφιδωτό διάκοσμό της. Επιθυμία της είναι, πρόσθεσε μιλώντας στον Πατριάρχη, διάφορα διακοσμητικά στοιχεία να αποτυπωθούν και στον υπό ανακαίνιση Ναό του Αγίου Νικολάου Κροστάνδης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε ως ευλογία στη σύζυγο του ρώσου προέδρου έναν χρυσό επιστήθιο σταυρό.
Στη συνέχεια οι δύο Πατριάρχες μετέβησαν εν πλω στην Αγία Πετρούπολη, η οποία είναι ο τελευταίος σταθμός της ειρηνικής επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Εκκλησία της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails