________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/09/2010

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Σμύρνη
Του Νικολάου Μαγγίνα

Την ευχή να γίνουν οι καλύτερες επιλογές κατά τις Αρχιερατικές εκλογές που θα πραγματοποιήσει αύριο Δευτέρα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του μετά τη θεία λειτουργία στην Αγία Φωτεινή Σμύρνης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον προσκάλεσε τον Ιούνιο στην Καππαδοκία.

«Ευχόμαστε στον Άγιο Περγάμου τα χρόνια πολλά που γιόρταζε χθες, καθώς και στον Άγιο Ζακύνθου ο οποίος επιστρέφει απόψε εις τας Αθήνας για να λάβει μέρος εις τα εργασίας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατά το αρχόμενο διήμερο. Ευχόμεθα τον άνωθεν φωτισμό και καθώς έχουν να εκλέξουν και πέντε νέους αρχιερείς, ευχόμεθα να σας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα να κάμετε τας καλυτέρας επιλογάς, αξιοκρατικώς διά τον καλόν της αδελφής και θυγατρός Εκκλησίας της Ελλάδος».
Ακολούθως, μετά τη θεία λειτουργία, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, κατά την οποία τού απηύθυνε πρόσκληση να μεταβούν μαζί και με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στην Καππαδοκία, από τις 26 έως 28 Ιουνίου, προκειμένου να συλλειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails