________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/22/2014

Συνάντηση του Γεν. Διευθυντή της ΟΑΚ με τον Οικουμενικό Πατριάρχη (ΦΩΤΟ)

Aπό την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης 
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, Πρόεδρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), συνοδευόμενος από τον Γεν. Διευθυντή της ΟΑΚ Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά και τη σύζυγό του Αικατερίνη Καρκαλά-Ζορμπά, Θεολόγο, Γλωσσολόγο και συνεργάτιδα της ΟΑΚ, πραγματοποίησαν επίσκεψη-προσκύνημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. 
Την Κυριακή το πρωί εκκλησιάστηκαν στον περικαλλή Π. Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου κατά τη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητρ. Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας. 
Στη συνέχεια είχαν ιδιαίτερη συνάντηση με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη συγκίνηση και τη χαρά του που επισκέπτεται εκ νέου το σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο που διακονεί σταυρικά τόσο τη διορθόδοξη ενότητα, όσο και τον οικουμενικό και διαθρησκειακό διάλογο, καθώς και το αίτημα της παγκόσμιας συνεννόησης και καταλλαγής. Στη συνέχεια ο κ. Ζορμπάς ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για την εμπιστοσύνη τόσο του ιδίου όσο και της Μητρός Εκκλησίας και ενημέρωσε τον ίδιο λεπτομερώς για τις ποικίλες ακαδημαϊκές και θεολογικές δραστηριότητες της ΟΑΚ, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, καθώς και για τις συμπράξεις και συνεργασίες της με άλλους φορείς και Ιδρύματα σε διορθόδοξο και σε οικουμενικό επίπεδο. Σημείωσε δε, ότι όπως οι πρωτοβουλίες του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου, έτσι και το πολυποίκιλο έργο της ΟΑΚ ταπεινά διακονεί την πανορθόδοξη ενότητα, την καταλλαγή και προσέγγιση μεταξύ των χριστιανών, αλλά και το διάλογο της Εκκλησίας με την κοινωνία. 
Τέλος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά τον Σεβασμιώτατο και τον κ. Ζορμπά για το αμέριστο ενδιαφέρον με το οποίο η σεπτή κορυφή της Ορθοδοξίας παρακολουθεί το έργο της ΟΑΚ, καθώς και για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει τα στελέχη και τους συνεργάτες της. Συνεχάρη τον κ. Ζορμπά και την κ. Καρκαλά-Ζορμπά για την επιστροφή τους στην ΟΑΚ, που τόσο πολύ αγαπούν και θα στηρίζουν το έργο της από νέες σημαντικές θέσεις, ενώ εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος, ευλόγησε τη σημαντική αυτή προσπάθεια και ευχήθηκε κάθε επιτυχία και παρά Θεού ευλογία στο σπουδαίο θεολογικό και κοινωνικό έργο που φιλοδοξούν να επιτελέσουν. 
Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας παρεκάθησαν στην Πατριαρχική τράπεζα, μαζί με εκλεκτούς φιλοξενούμενους, όπως ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα Sergiy Korsunsky επικεφαλής εξαμελούς Αντιπροσωπείας διπλωματών και παραγόντων της Χώρας, ο εξ Αμερικής Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρος Καρλούτσος, Καθηγητές, συνεργάτες του Οικουμενικού Θρόνου κ.ά. 
Κατά την παραμονή τους στην Πόλη είχαν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες και προτάσεις συνεργασίας και με άλλα στελέχη του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails