________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/09/2014

Με την τιμητική παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη η έναρξη της πέμπτης ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.

Των Νίκου Μαγγίνα και Αντώνη Τριανταφύλλου, φωτογραφίες του Νικόλαου Μαγγίνα 
Σε μια λιτή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με την τιμητική παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη της πέμπτης ελληνικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 
Ο πρωθυπουργός που κήρυξε και επίσημα την έναρξη της ελληνικής προεδρίας σημείωσε ότι η χώρα μας διέψευσε τις Κασσάνδρες. 
Την τελετή άνοιξε ο υπουργός εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις προτεραιότητες και τους στόχους της ελληνικής προεδρίας. «Το εξάμηνο όμως αυτό, σε εθνικό επίπεδο, αναδεικνύει την κορυφαία προτεραιότητά μας, που είναι η στροφή προς την οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο και η επιστροφή στην "κανονικότητα" μιας χώρας μέλους της Ένωσης και της ζώνης του ευρώ» σημείωσε. 
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι εξήρε την συμβολή της Ελλάδας στην εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας ενώ επεσήμανε τη συμβολική σημασία που έχει το καραβάκι στο λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας, ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες της Ελλάδας για να ξεπεράσει την κρίση και να ανακάμψει. «Η οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη είναι ένας κακοτράχηλος δρόμος, που απαιτεί κοινές θυσίες. Όλοι θα πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στο θάρρος και την αντοχή των ανθρώπων της Ελλάδας,ανδρών και γυναικών» σημείωσε χαρακτηριστικά. 
O Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, τα οποία δείχνουν όπως είπε ότι «η Ελλάδα βγαίνει εφέτος από την ύφεση και αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα». Την τελευταία πενταετία, τόνισε, η ΕΕ αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της. Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και σήμερα βρίσκεται στο πηδάλιο της Ευρώπης. "Είμαστε δίπλα της, είμαστε μαζί σας», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να «αποτίσει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την αξιοπρέπεια και γενναιότητα που επέδειξε», λέγοντας ότι «οι Έλληνες είναι πραγματικοί ήρωες». Επεσήμανε ωστόσο ότι «δεν πρέπει να χαθούν τώρα οι προσπάθειες και να μη διακυβευθεί η επιτυχία του προγράμματος». 
Ο κ. Μπαρόζο κάλεσε, εκτός από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, «όλους τους ευρωπαίους πολίτες να συστρατευτούν και να μετάσχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές του προσεχούς Μαΐου», προκειμένου να συμβάλουν στο μέλλον της ΕΕ, «η οποία είναι το καλύτερο πολιτικό κατασκεύασμα για τη μείωση της βαρβαρότητας στον κόσμο». 
Η τελετή ολοκληρώθηκε με μουσική εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από έντονο ελληνικό χρώμα, ενώ στη συνέχεια παρατέθηκε το επίσημο δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails