________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


6/14/2015

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά το φετινό προσκύνημά του στην Καππαδοκία, τέλεσε σήμερα την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ανακού (Kaymaklı-Nevşehir) συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Αυστρίας Αρσενίου και του Επισκόπου Δορυλαίου Νικάνδρου (από την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας). 
Η υποδοχή του Πατριάρχου από τις τοπικές αρχές και τους ντόπιους κατοίκους ήταν συγκινητική. Δημοσιεύουμε εδώ τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από την Θ. Λειτουργία, όπως δημοσιεύθηκαν σε τουρκικά ΜΜΕ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τουρκικά ΜΜΕ καλύπτουν με εκπληκτική ταχύτητα τις δραστηριότητες του Οικουμενικού Πατριάρχου εκτός Φαναρίου και μάλιστα στην Μικρά Ασία και την Καππαδοκία. 




1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.15 Ιουνίου 2015 στις 10:03 π.μ.

    Για άλλη μία φορά η ευλογημένη και ελληνική γή της Καππαδοκίας αναστήθηκε. Για άλλη μία φορά η αγιοτόκος Καππαδοκία δέχτηκε την χάρη και την αύρα του Αγίου Πνεύματος. Για άλλη μία φορά η Καππαδοκία, λειτουργήθηκε και μνημονεύτηκαν οι άγιοι και όλοι οι κεκοιμημένοι της , είτε οι ειρηνικώς είτε οι βιαίως τελειωθέντες, από τον Πατριάρχη του Γένους και Πρώτον της καθ' ημάς Ανατολής κύριο Βαρθολομαίο. Η Ακολουθία του εσπερινού και η τέλεση της Θείας Λειτουργίας, δείχνει ότι ο Πατριάρχης νοιάζεται για τις επαρχίες του Θρόνου του. Με την χάρη του Θεού από την πρώτη στιγμή της ενθρονίσεως του, προσπαθεί να ξανά ανάψει τα καντήλια των εκκλησιών, των μονών και των αγιασμάτων του Γένους σε όλη την Μικρά Ασία. Λειτουργεί, ευλογεί, αγιάζει, τελεί τρισάγια σε ξεχασμένα και χορταριασμένα μνήματα, τα οποία μπορεί να σκέπασαν τα χόρτα και η σκόνη της λήθης, ο Πατριάρχης όμως τα καθαρίζει γιατί πιστεύει ότι πρώτα στον Θεό και δεύτερον γιατί αν τα αφήσουμε όλα αυτά, "κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι οι νεκροί" όπως αναφέρει ο Κωστής Παλαμάς. Τον αγώνα του αυτόν, βλέπουμε ότι συμμερίζεται και η τοπική κοινωνία αλλά και τα Μέσα Γενικής Ενημερώσεως, πού υποδέχονται και καλύπτουν πάντοτε τις επισκέψεις του Πατριάρχου μας στα χώματα αυτά τα άγια και ελληνικά. Ο Θεός να ευλογεί, να μακροημερεύει και να αγιάζει τον Πατριάρχη μας, ώστε για πολλά χρόνια ακόμα να συνεχίζει αυτό το υπέροχο, μεγάλο και ευθυνοφόρο έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails