________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


8/11/2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
Τό ἀπόγευμα τῆς Δευτέρας, 10ης Αὐγούστου, ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐχοροστάτησεν εἰς τόν Ἱερόν Ναόν τῆς Παναγίας τῆς Σούδας Ἐγρίκαπου, κατά τήν Ἀκολουθίαν τοῦ Παρακλητικοῦ Κανόνος πρός τήν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον, ἐν τῷ τέλει τῆς ὁποίας ὡμίλησε καί ηὐλόγησε τούς προσελθόντας πιστούς, εἰς οὕς διένειμεν ἱερά ἐνθύμια, τοῦ συμπροσευχομένου Θεοφιλ. Ἐπισκόπου Δέρβης κ. Ἰεζεκιήλ, κατόπιν Σεπτῆς προτροπῆς, ἀπευθύναντος καταλλήλους ἐποικοδομητικούς λόγους πρός τούς παρευρεθέντας. 
* * * 
Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ἐδέξατο εἰς ἀκρόασιν: 
- Τόν Πανοσιολ. Τριτεύοντα κ. Νήφωνα, ὑποβαλόντα σέβη καί ἐξαιτησάμενον τήν ἁγίαν Πατριαρχικήν εὐχήν καί εὐλογίαν ἐπί τοῖς ὀνομαστηρίοις αὐτοῦ. 
- Τόν Ἐξοχ. κ. Andrew McLachlan, Μέλος τοῦ Νομοθετικοῦ Συμβουλίου τοῦ Κοινοβουλίου τῆς Αὐστραλίας, μετά τῆς Εὐγεν. κ. Leesa Vlahos, Γραμματέως τοῦ Κοινοβουλίου παρά τῷ Ὑπουργείῳ Ὑγείας τῆς Κυβερνήσεως τῆς Νοτίου Αὐστραλίας, ἐξ Ἀδελαΐδος, παρουσίᾳ τοῦ Θεοφιλ. Ἐπισκόπου Δέρβης κ. Ἰεζεκιήλ. 
- Τόν Ἐλλογ. κ. Ἰωάννην Γρηγοριάδην, Καθηγητήν ἐν τῷ ἐν Ἀγκύρᾳ Πανεπιστημίῳ Bilkent. 
- Τόν Ἐντιμ. κ. Goran Trpchevski, φοιτητήν Θεολογίας, ἐκ Σκοπίων. 
- Τούς Ἐντιμ. κ.κ. Harutyun Kuran καί Αli Şirin Gültekin, στελέχη τοῦ ἀρμενικοῦ ἐντύπου «Luys Aktüel – Magazin Gazetesi», ἐντεῦθεν.

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μ. Κίτρους.11 Αυγούστου 2015 στις 9:06 π.μ.

    Η Παναγία μας, η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας, πού παρά την Κοίμησή της δεν εγκατέλειψε τον κόσμο, για μία φορά ακόμα έκανε το θαύμα της. Ένα θαύμα ζωντανό, πού γράφτηκε ήδη στις σελίδες της Εκκλησίας και της Ρωμηοσύνης. Ποιός το περίμενε, ότι μετά το 1922, θα ετελείτω η Θεία Λειτουργία στο ιστορικό Παλλάδιό της στον Πόντο και μάλιστα από τον ίδιο τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κύριο Βαρθολομαίο; Αλλά η Παναγία μας, άκουσε και τα παρακάλια, είδε τα δάκρυα, και αφουγκράστηκε τους στεναγμούς όλων των ξεριζωμένων από την Κύζικο και την γύρω περιοχή, και να πού για μία φορά ακόμα κάνει ένα νέο θαύμα. Και αυτό είναι ότι ο Πρώτος της Ορθοδοξίας και Ύπατος του Γένους, Πατριάρχη μας κύριος Βαρθολομαίο, ύστερα από την σχετική άδεια πού δόθηκε από τις αρχές της Κυζίκου και της Αρτάκης, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά μετά το 1922 στην κατεστραμμένη μέν, αλλά πάντοτε ζωντανή στην μνήμη όλης της Ρωμηοσύνης Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Φανερωμένης στην Κύζικο, ανήμερα της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η Παναγία η Φανερωμένη, δεν μπορούσε να αφήσει άλλο το σπίτι της αλειτούργητο. δεν ήταν δυνατόν να μήν ακούσει στην Μονή της το "πεποικιλμένη τη θεία δόξη.....", εκεί όπου για αιώνες, οι Αρτακινοί και όλοι οι κάτοικοι της Κυζίκου, ανέβαιναν για να ψάλλουν τα μεγαλεία της. Και τώρα αυτό θα γίνει φέτος στις 23 Αυγούστου, όπου θα ανέβει ο Πρώτος της καθ' ημάς Ανατολής και του Γένους μας προστάτης Πατριάρχης κύριος Βαρθολομαίος, για να προσφέρει την αναίμακτη Θεία Λειτουργία. Ο Πατριάρχης μας, ευλογήθηκε ιδιαιτέρως από την Παναγία, αξιώθηκε από την Προστάτιδα της Πόλεως να λειτουργήσει τόσο στην Σουμελά όσο και τώρα στην Φανερωμένη της Κυζίκου. Η Προσευχή μας είναι, ο Θεός και η Παναγία, την οποία αγαπά και τιμά, να τον ευλογούν, να τον αγιάζουν και να τον μακροημερεύουν, ώστε να συνεχίζει για πολλά χρόνια ακόμα την μεγάλη του προσφορά στην Εκκλησία και το Γένος, γιατί αυτές τις δύσκολες ημέρες ο Πατριάρχης μας αποτελεί μία εγγύηση και μία ασφάλεια, αφού κατά τον πρόσφατα ανακηρυχθέντα Όσιο Παΐσιον τον Αγιορείτην "έχουμε τον κατάλληλο Πατριάρχη στη κατάλληλη και δύσκολη αυτήν εποχή". Παναγιώτατε πολλά, ευλογημένα, υγιεινά και άγια τα έτη και η πατριαρχεία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails