________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/06/2016

ΤΟ 24° ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ BOSE

Ο Πατριάρχης και ο ηγούμενος της Μονής Bose (φωτό αρχείου)

24° Διεθνές Οικουμενικό Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητος στο Bose 
Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Από αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 και μέχρι το Σάββατο 10 του μηνός, στον χώρο της Μονής του Μπόζε στην Ιταλία (Monastero di Bose), κοντά στο Μιλάνο, θα πραγματοποιηθεί το 24° Διεθνές Συνέδριο Ορθόδοξης Πνευματικότητος, με το επίκαιρο θέμα: ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. 
Την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος και θα αναγνώσει το σχετικό Πατριαρχικό Μήνυμα. 
Ο Πατριάρχης έχει επισκεφθεί επανειλημμένως την Μονή του Bose και πρόσφατα, στο πλαίσιο επίσκεψής Του στην Ιταλία (Οκτώβριος 2015), μετέβη στο Μετόχι της Μονής Bose στο San Gimignano της Τοσκάνης, όπου συνάντησε τον ηγούμενο Enzo Bianchi. 

Ο Μητροπολίτης Βελγίου σε παλαιότερο συνέδριο στο Bose

Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, θα ομιλήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, με θέμα: "Η μαρτυρία και η διακονία κοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου". Ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού πρόσφατα ορίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως συμπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Θεολογικού Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. 
Δυστυχώς, λόγω της δύσκολης κατάστασης της Εκκλησίας του στη Συρία, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, που έχει την εναρκτήριo εισήγηση του συνεδρίου, δεν θα μπορέσει να παραστεί προσωπικά, και θα εκπροσωπηθεί από τον πανοσιολ. π. Πορφύριο Georgi, κοσμήτορα του Θεολογικού Ινστιτούτου του Balamand (Λίβανο), ο οποίος θα διαβάσει την πατριαρχική ομιλία, με θέμα: «Το αίμα των μαρτύρων, σπόρος κοινωνίας». 
Τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Καρδινάλιος Kurt Koch, Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των Χριστιανών. 
Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’ θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Νειλουπόλεως κ. Γεννάδιος. 
Τον Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομο θα εκπροσωπήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο, θα εκπροσωπήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστειος. 
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν, ως ομιλητές, και θεολόγοι από την Ελλάδα, όπως ο Αθανάσιος Παπαθανασίου και η Αικατερίνη Τσαλαμπούνη. 
Από την Αμερική θα συμμετάσχει ο καθηγητής Αριστοτέλης Παπανικολάου, αλλά όχι και ο π. Παντελεήμων Μανουσάκης, επίσης από την Αμερική, ο οποίος απέστειλε, όμως, την ομιλία του στο συνέδριο. 
Στο Bose θα καταφθάσουν, επίσης, καθηγητές και επίσκοποι από την Ρωσία, Ρουμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Αλβανία, Γεωργία, Αρμενία, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Συρία, Αίγυπτο κ.α.
Επίσης, το συνέδριο θα παρακολουθήσουν κληρικοί, λαϊκοί, μοναχοί και μοναχές, από την Ελλάδα, Ιταλία, Ρωσία, Συρία. 
Οι σύνεδροι θα φιλοξενηθούν στο ξενώνα της Μονής και σε άλλους χώρους φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα συνέδρια που διοργανώνει χρόνια τώρα η Αδελφότητα του Μπόζε, θέλουν να αποτελούν μια ταπεινή συμβολή στο διάλογο και την αλληλογνωριμία μεταξύ των χριστιανών, έναν «διάλογο αγάπης». 
Κι ακόμη, πρόκειται σίγουρα για μία ευκαιρία για συνάντηση των Ορθοδόξων από διάφορες χώρες, που συμμετέχουν στο συνέδριο. Ένα συνέδριο – θεσμός, με ορθόδοξο, διορθόδοξο, διαχριστιανικό και εν τέλει οικουμενικό χαρακτήρα.
To "ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ" θα βρίσκεται φέτος στο Bose και θα καλύψει τις εργασίες του Συνεδρίου. 
Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails