________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/23/2017

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΑΜΠΕΖΥ (ΦΩΤΟ)

© WCC/Nikos Kosmidis


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, σήμερα Κυριακή του Αντίπασχα (23-4-2017), στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ της Γενεύης.
Προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών: Γέροντος Χαλκηδόνος Αθανασίου, Ελβετίας Ιερεμία, Γερμανίας Αυγουστίνου, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Σηλυβρίας Μαξίμου, του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ, του Επισκόπου Λαμψάκου Μακαρίου, του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Ελβετίας Αρχιμ. Μαξίμου, του Μ. Πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Τσέτση, του Πανοσιολ. Διακόνου Ιωακείμ, Υπογραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και άλλων κληρικών. 
Ακολούθησε επίσημο γεύμα, στο οποίο μίλησε καταλλήλως ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος πραγματοποιεί αυτές τις μέρες επίσκεψη στην Γενεύη, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Κέντρου στο Σαμπεζύ και 20 ετών από την ίδρυση του Ινστιτούτου Μεταπτυχικών Ορθόδοξης Θεολογίας. Παραλλήλως, τιμάται και η επέτειος των 25 ετών από την εκλογή του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στο Πρώτο θρόνο της Ορθοδοξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails