________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/20/2017

ΚΟΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΣΧΑ - Ανέστη Χριστός και εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί


Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φραγκουλάκης
Αννόβερο Γερμανίας

«Ανέστη Χριστός και εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί, αληθώς, 
Ανέστη Χριστός και εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί» 
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδέλφια! 
Αντηχεί στ’ αυτιά μου το «συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει» και ταυτοχρόνως ο νους μου ταξιδεύει σε λόγια και γραφόμενα κάποιων που είναι πικρόχολα και υστερόβουλα, βλαβερά και επικίνδυνα. Μειδιώ και συντασσόμενος στην προτροπή της συγχωρήσεως σκέφτομαι: Άντε όλα συγχωρεμένα. Όμως και ξεχασμένα; Αν είναι περασμένα φρονώ πως ναι. Άλλωστε πώς το λέει μια παροιμία: «περασμένα ξεχασμένα!». Όμως δεν πρόκειται για περασμένα, αλλά για αορίστως επαναλαμβανόμενα. Οπότε, άνευ εμπαθείας τινός θεωρώ επιβεβλημένο καθήκον να υπενθυμίσω κάποια πράγματα, τα οποία μερικούς συμφέρει να περάσουν απαρατήρητα για να «ξαναχτυπήσουν» όποτε θεωρήσουν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Εκτός τούτου όμως περίμενα, περίμενα μήπως φιλοτιμηθούν και ανασκευάσουν. Όμως εις μάτην! Ήδη πέμπτην ημέρα άγωμεν σήμερον και ουδέν τούτων γέγονεν. Ας γίνω όμως πιο συγκεκριμένος. Θυμάστε πριν από το Πάσχα που βγήκαν κάποια «κλωνοποιημένα» ιστολόγια και πρόσφεραν βήμα σε κάποιους εμπαθείς κονδυλοφόρους για να γράψουν ότι, με αφορμή τον κοινό εορτασμό του Πάσχα φέτος θα μονιμοποιούταν ο εσαεί κοινός εορτασμός με τους Δυτικούς; Μάλιστα έγραφαν ότι έχουν γίνει και ασκήσεις επί χάρτου, με πρωταγωνιστή ποιον άλλον; Τον μονίμως ύποπτο γι’ αυτούς Οικουμενικό Πατριάρχη. Και τι δεν έγραψαν! Άντε πάλι για τον επάρατο «Οικουμενισμό», για μυστικές συμφωνίες κ.α. Έχω μια μόνιμη απορία: πώς γίνεται να μαθαίνουν τι λέγονται σε μυστικές συμφωνίες εφόσον είναι μυστικές και μετά πάλι, αφού διαπιστώνουν ότι διαψεύδονται, γιατί επιμένουν. Μήπως πρέπει να αλλάξουν πληροφοριοδότες ή πρόκειται για δικές τους φαντασιώσεις. Ή τελικά τους συμβαίνει αυτό που λέμε στην Κρήτη, ότι δηλ. «τως ε-κάνει ο γιομυαλός τους σκιαέθια»!
Το θέμα πάντως είναι πως και τούτη τη φορά την έπαθαν, όλοι αυτοί οι αψίχολοι και όμως μυαλό δεν βάζουν. Είδατε πουθενά να ψελλίσουν κάτι ως παραδοχή της σκοπίμως εσφαλμένης και δόλιας πληροφορίας τους; Εξέμεσαν τη χολή τους, κατηγόρησαν συκοφάντησαν και όλα καλά! Το ότι διαψεύσθηκαν και πάλι τους είναι αδιάφορο. Αυτοί όλοι τους λασπομηχανές είναι και αυτή είναι η δουλειά τους, να παράγουν και να πετούν λάσπη. Το ότι υπάρχουν κάποια ιστολόγια που τους δίδουν βήμα, τι να κάνουμε; Είπαμε και άλλη φορά ότι πρόκειται για «κλωνοποιημένα», γιατί όχι και «ψεκασμένα» που το επίπεδό τους ξαναγράφουμε, είναι ισοϋψές του δαπέδου. 
Και μη μου πει πάλι κανένας ότι είναι απρεπές το λεξιλόγιο που χρησιμοποιώ. Για δες τε πως εκφράζονται κάποια από αυτά τα ιστολόγια, τα σχόλια των αναγνωστών τους που προφανώς υιοθετούν και γι’ αυτό τα αναρτούν αν δείτε φτάνει για να καταλάβετε πόσο σοβαρά είναι. 
Θα αναρωτηθεί ίσως κάποιος, αν είναι έτσι, τότε γιατί ασχολούμαι εγώ. Τους απαντώ. Από αγανάκτηση ασχολούμαι και για να μη νομίζουν ότι παίζουν σε άδειο γήπεδο. 
Φίλοι μου, για μια φορά ακόμη αποδειχθήκατε συνειδητοί ψεύτες. Συνετισθείτε. Δεν έχετε βαρεθεί να γελοιοποιείσθε κάθε φορά που οι χρησμοί σας δεν «βγαίνουν». 
Δεν περιμένω να σας πείσω βεβαίως. Εδώ ο Άγιος Πειραιώς δεν έπεισε τον Ερντογάν με 37 σελίδες επιστολή να βαπτισθεί Χριστιανός και θα πείσω εσάς με πέντε αράδες να αλλάξετε μυαλά; Κομμάτι δύσκολο μου φαίνεται! 
Με την ευκαιρία, τι έγινε με τον κληρικό εκείνο του Πειραιώς που πήγε στη Ρουμανία και συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όπου διαβάστηκε μεταξύ άλλων «ανάθεμα» και για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο. Εννοώ αυτό τον υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου επί των Αιρέσεων, που κανονικά θα’ πρεπε να λέγεται Γραφείο κτύπου και επιθέσεων κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Πήρε τουλάχιστον καμιά συγχαρητήριο επιστολή βεβαιωτική της ορθοδοξότητάς του ή τσάμπα έκανε τόσο κόπο; 
Τέλος πάντων, η ουσία είναι μία, ότι «Ανέστη Χριστός και εμωράνθησαν οι δεινοί συζητηταί, αληθώς, Ανέστη Χριστός και εμαράνθησαν οι των μύθων ποιηταί». 
Και πάλι: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails