________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/20/2017

ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΦΩΤΟ)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου
Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκαν οι Άγιες ημέρες του Πάσχα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. 
Τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδος τελούνταν οι ακολουθίες του Νυμφίου, καθώς και η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ενώ από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας συμπαραστατούμενος από τους ιερείς του Ναού.
Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης τελέσθηκε η Ακολουθία των Αχράντων Παθών, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε το στόλισμα του Επιταφίου από κυρίες της Ενορίας διαφόρων ηλικιών που παρέμειναν καθ´ όλη την διάρκεια της νύχτας στο Ναό, όπως είθισται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. 
Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής τελέσθηκαν οι Μεγάλες Ώρες και μετά μικρή χρονική διακοπή ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως, ενώ το Εσπέρας κατά τον Όρθρο του Μεγάλου Σαββάτου εν εκκλησία πληθούση, έγινε η Έξοδος του Επιταφίου στους δρόμους πέριξ του Ναού. Για την Έξοδο του Επιταφίου οι τοπικές Αρχές, πέραν της καθιερωμένης άδειας, χορήγησαν ενισχυμένη αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια των πιστών που συμμετείχαν. 
Το Μέγα Σάββατο το πρωί τελέσθηκε ο Μεγάλος Εσπερινός και η πρώτη Ανάσταση, ενώ το βράδυ η Παννυχίδα και εν συνεχεία η τελετή της Αναστάσεως και η Πανηγυρική αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ανεγνώσθη η Πατριαρχική Απόδειξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και το σύντομο μήνυμα του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Αθηναγόρου, στο οποίο έγινε εκτενής αναφορά στο κηρύσσον διαρκώς την Ανάσταση, αειλαμπές Φανάριον, καθώς και πατρική παρότρυνση στους ορθοδόξους πιστούς για πλήρη υποστήριξη προς τη Μητέρα μας Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία. 
Την ημέρα του Πάσχα τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, με την συμμετοχή όλων των κληρικών που διαβιούν στις Βρυξέλλες και την ανάγνωση του Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες. 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, οι ιερείς και οι διάκονοι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών εύχονται το ανέσπερο φως της Αναστάσεως να γεμίζει τον κόσμο με χαρά, ελπίδα και αισιοδοξία. 
Χριστός Ανέστη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails