________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


4/23/2017

ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΑΪΔΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ (ΦΩΤΟ)


Με κάθε τιμή οι Έλληνες της Νοτίου Αυστραλίας τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων Αυστραλών και Ελλήνων στη μάχη της Καλλίπολης κατά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Κατ’ αρχήν πρέπει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά στην Αδελαΐδα έχουμε την παρουσία τμήματος της Προεδρικής Φρουράς της Ελλάδος, οι οποίοι έχουν έλθει να τιμήσουν την ημέρα αυτή αλλά και να παραστούν στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Μεγαλώνυμου Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον. Επισκέφθηκαν τα Γηροκομεία και το Ελληνορθόδοξο Κολλέγιο του Αγίου Γεωργίου. 
Παρήλασαν ενώπιον του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων, οι οποίοι με ιερή συγκίνηση χειροκρότησαν με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια τους Ευζώνους, πολλοί εκ των οποίων για πρώτη φορά έβλεπαν αυτό το συγκινητικό θέαμα. 
Ετελέσθη το καθιερωμένο τρισάγιο υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου και εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων υπό των: Κυβερνήτου Νοτίου Αυστραλίας Hieu Van Le, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος κ. Ανδρέα Γούρα, του Ελληνοαυστραλού Υπουργού Οικονομικών κ. Τομ Κουτσαντώνη, ο οποίος στήριξε οικονομικά αυτήν την προσπάθεια μαζί με το Hellenic Foundation, του Αρχιδικαστή κ. Κουράκη, του Προέδρου της Διακοινοτικής Επιτροπής Αρχιεπισκοπής κ. Κον Ντάλλα και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Νοτίου Αυστραλίας κ. Γκόνη καθώς και του εκπροσώπου των Παλαιών Πολεμιστών.
Οι Εύζωνες - μέλη της Προεδρικής Φρουράς θα παρίστανται εις τους εορτασμούς της Μεγαλωνύμου Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Θέμπαρτον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails