________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/19/2019

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ROSSANO ΤΗΣ ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Σήμερα το πρωί, 19 Σεπτεμβρίου 2019, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος για επίσκεψη στην Επαρχία Λούγκρο της Καλαβρίας, επισκέφθηκε την πόλη Ροσάνο, όπου έγινε θερμά δεκτός από τους τοπικούς άρχοντες και τη θρησκευτική ηγεσία των Ρωμαιοκαθολικών. Στην αρχή, στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Αχειροποιήτου, ο οικείος Αρχιεπίσκοπος Mons. Giuseppe Satriano απηύθυνε στον Πατριάρχη θερμό χαιρετισμό.
Την αντιφώνηση του Πατριάρχου δημοσιεύουμε στη συνέχεια.
Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης με την συνοδεία του επισκέφθηκε το παρακείμενο Μουσείο, όπου τού παρουσιάστηκε ο σωζόμενος εκεί Κώδικας του 6ου αιώνος, ένας από τους αρχαιότερους κώδικες με μικρογραφίες από την Καινή Διαθήκη. Εκεί θαύμασε και μια θαυμάσια Πιετά, η οποία φέρει πολλά βυζαντινά στοιχεία.
Ο Κώδικας Purpureus Rossanensisπου, είναι κειμήλιο παγκόσμιας κληρονομιάς από την ίδια την Ουνέσκο  και είναι γραμμένος με πορφυρή περγαμηνή με ασημένια γράμματα. Περιέχει τα Ευαγγέλια Ματθαίου και Μάρκου, στα οποία οι τρεις πρώτοι στίχοι κάθε Ευαγγελίου είναι γραμμένοι με χρυσά γράμματα. Πρόκειται για το αρχαιότερο χειρόγραφο με σύγχρονες του μικρογραφίες. O Κώδικας Purpureus Rossanensis ανήκει στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής, όπου φυλάσσεται από τις 18 Οκτωβρίου του 1952 στο Επισκοπικό Μουσείο τέχνης.
Ο Codex Purpureus Rossanensis έχει μεγάλη ιστορική σημασία για την περιοχή της Καλαβρίας, η οποία από ανέκαθεν βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο μεταξύ του ανατολικού και Ελληνικού με τον Λατινικό –Δυτικό πολιτισμό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails