________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/30/2019

Τιμητική διάκριση στον Μητροπολίτη Εσθονίας Στέφανο


Την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τον Χρυσούν Σταυρόν του Αποστόλου Ανδρέου μετ’ Αστέρος, απένειμε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στον Προκαθήμενο της Εσθονικής Εκκλησίας Μητροπολίτη κ. Στέφανο. Η απονομή της υψηλής αυτής διακρίσεως πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου τρ. έτ. κατά το τέλος της Τρισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος, ενώ συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας εξήρε την προσωπικότητα του τιμηθέντος Ιεράρχου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ξεχωριστή εκκλησιαστική φυσιογνωμία, με πλούσια θεολογική παιδεία και διοικητική εμπειρία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην άριστη συνεργασία που είχαν κατά τα τέσσερα παρελθόντα έτη.

Ο Μητροπολίτης Εσθονίας φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το νέο Αρχιεπίσκοπο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση αυτή του Πατριαρχείου να θέσει τον κ. Μακάριο στην υψηλή αυτή έπαλξη της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Παρόμοια ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την απονομή του ανωτέρου παρασήμου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας καθώς και για την προσφορά του στην Εκκλησία της Εσθονίας. Ακολούθησε εορταστική δεξίωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails