________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/30/2019

ΑΛΛΟ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ...


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου
Γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα "Ορθόδοξος Τύπος":
"Καμία αισχύνη. Δεν φτάνει που ο Πατριάρχης δίχασε την Ορθοδοξία και την Ελλαδική Εκκλησία, θέλουν να εξοβελίσουν και όποιον διαφωνεί μαζί τους. Αυτό δεν είναι ούτε εκκλησιαστικό ούτε ορθόδοξο ήθος! Οι πιέσεις εντείνονται, όμως οι Έλληνες Ορθόδοξοι Ιεράρχες μένουν ανεπηρέαστοι.  
Γράφει μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος : «Η στάση του Κυθήρων και στο Ουκρανικό – γιατί ανάλογη ήταν και στο θέμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου – είναι βαθιά διχαστική και αντιεκκλησιαστική. 
Άμα τη αναγνωρίσει της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος σε λίγες μέρες, ο Κυθήρων Σεραφείμ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ! Να πάει να ησυχάσει και να έλθει εις εαυτόν, μήπως και κατορθώσει να αντικρίσει κάποια στιγμή το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου, το οποίο αποφεύγει – κατά δήλωσή του – να ατενίσει.»"
Θα πρέπει να γνωρίζουν οι "κύριοι" του "Ορθοδόξου Τύπου" ότι το ήθος του Φαναρίου είναι το μακρόθυμον, το φιλάδελφον, το επιεικές. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος δέχεται ανελέητη επίθεση από τους Ορθοδοξοτυπίτες εδώ και πολλά χρόνια, ίσταται απέναντί τους εν σιωπή, εν ευσπλαγχνία, εν μακροθυμία ανεικάστω!
Το δικό μου, προσωπικό ήθος, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του ανεξίκακου Πατριάρχου. 
Όλους αυτούς και τους ομοίους τους θα τους είχα αφορίσει εν μιά νυκτί, ήδη από την εποχή του αειμνήστου Πατριάρχου Αθηναγόρα, τον οποίον ακόμη πολεμούν λυσσαλέα. 
Ας ήταν αφορισμένοι από την Εκκλησία και ας ...γάβγιζαν. 
Τους δε κάθε λογής Κυθήρων, θα τους είχα σε ακοινωνησία - τουλάχιστον! - από την πρώτη στιγμή που θα άρχιζαν να σπέρνουν ζιζάνια στο σώμα της Εκκλησίας 
Αλλά είπαμε το ήθος του Φαναρίου είναι άλλο... Και αυτό εκμεταλλεύονται οι αδίστακτοι Ορθοδοξοτυπίτες και οι ομόφρονές τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails