________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/15/2019

Η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Γενεύη


Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Μαξίμου, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, στον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αγίου Παύλου στο Σαμπεζύ Γενεύης, εορτάσθηκε με κατάνυξη και σύμφωνα με το λιτό Φαναριώτικο Πατριαρχικό τυπικό, η Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. 
Κατά την προδιαγεγραμμένη τάξη και λειτουργική παράδοση, η περιφορά του Τιμίου Σταυρού έγινε στο τέλος της Δοξολογίας, ψαλλομένου του Ασματικού «Άγιος ο Θεός...», σε ήχο δ΄ («άγια»). 
Μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής, ο προεξάρχων της Πανηγύρεως Ιεράρχης εκήρυξε τον Θείον λὀγον, αναφερθείς στο ιστορικό της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, της θεσπίσεως από την Εκκλησία της Δεσποτικής αυτής εορτής, αλλά και στους θεολογικούς και λειτουργικούς λόγους της περιφοράς του Τιμίου Σταυρού στο τέλος του Όρθρου και όχι ετεροχρονισμένα, και «κατόπιν εορτής», στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. 


Στην Θ. Λειτουργία παρέστη συμπροσευχομένη η προσεχώς αποχωρούσα από τα καθήκοντα της Εξοχώτατη Πρέσβυς κ. Άννα Κόρκα, Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη και στους λοιπούς εν Γενεύη Διεθνείς Οργανισμούς, την οποία, μετά το πέρας Θ. Λειτουργίας, χαιρέτισε ο Μητροπολίτης Ελβετίας, εξαίρων το έργο της και ευχαριστώντας την για την πολύτιμη συμβολή της στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας και του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ Γενεύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails