________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


9/12/2019

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ (Σεπτέμβριος 2019)


Τὸ Ὀρθόδοξο Θεολογικὸ Ἰνστιτοῦτο «Ἀπόστολος Παῦλος»καὶ ὁ Κύκλος Διαλέξεων «Ὀρθόδοξος Λόγος»τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Βελγίου μὲ τὴν εὐκαιρίαν τῆς ἐνάρξεως τοῦ Νέου Ἀκαδημαϊκοῦ Ἔτους 2019-2020 διοργανώνουν Διάλεξη τοῦ Καθηγητοῦ Δρ. Χρήστου Ἀραμπατζῆ, τὴν Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 καὶ ὥρα 19.00 μ.μ. στὴν Αἴθουσα Διαλέξεων τοῦ Ρωμαιοκαθολικοῦ Μοναστηριοῦ τῶν Δομινικανῶν Πατέρων στὶς Βρυξέλλες (Avenue Renaissance 40, Bruxelles- Métro Schuman). 
Ὁ Καθηγητὴς Δρ. Χρῆστος Ἀραμπατζῆς, εἶναι Καθηγητὴς Πατρολογίας στὴν Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καὶ Πρόεδρος τοῦ Ἰνστιτούτου Βυζαντινῶν καὶ Μεταβυζαντινῶν Σπουδῶν τῆς Βενετίας, καὶ θὰ ἀναπτύξῃ τὸ θέμα: «Ἡ ἑρμηνεία τῶν Ἁγίων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας σήμερα». 
Κατ´ἀρχὰς θὰ τελεσθῇ ὁ καθιερωμένος Ἁγιασμὸς γιὰ τὴν ἔναρξη τοῦ Ἀκαδημαϊκοῦ Ἔτους 2019-2020 ἀπὸ τὸν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελγίου κ. Ἀθηναγόρα, καὶ θὰ ἀκολουθήσῃ ἡ παρουσίαση τοῦ Προπαιδευτικοῦ Προγράμματος Ὀρθοδόξου Θεολογίας τοῦ Ἰνστιτούτου Ὀροδόξου Θεολογίας «Ἀπόστολος Παῦλος».


Η εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στις Βρυξέλλες 
Στην ετήσια πανήγυρη της πολωνόφωνης ενορίας των Βρυξελλών, η οποία τιμάται στο Γενέθλιο της Θεοτόκου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, με την συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Pawel Cecha, ιερατικώς προϊστάμενος της ενορίας, ο οποίος τόνισε ότι παρόλο που φαίνεται το κακό να επικρατεί στον κόσμο, η λύτρωση δωρίζεται από τον Σωτήρα Χριστό, ο οποίος πρώτος κινείται προς τον άνθρωπο και σαρκώνεται από την Θεοτόκο, η γέννηση της οποίας ήρθε μετά από χρόνια υπομονής και έντονης προσευχής των δικαίων γονέων της Ιωακείμ και Άννης. 


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του που για ακόμη μία φορά βρέθηκε και λειτούργησε στην ενορία και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στην πανήγυρη. Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον π. Pawel για τον αγώνα και τον ζήλο με τον οποίο επιτελεί το ποιμαντικό του έργο, καθώς και την εξαιρετική χορωδία του ναού, ενώ τόνισε ότι οι καλοί καρποί στην ενοριακή ζωή έρχονται με την καλή συνεργασία όλων. Στην αντιφώνησή του ο ιερατικώς προϊστάμενος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική του παρουσία στην πανήγυρη της ενορίας όπως και για την παρεχόμενη υποστήριξη στις ανάγκες της ενορίας. 
Ακολούθησε εόρτιο γεύμα το οποίο παρατέθηκε από την ενορία προς όλο το εκκλησίασμα.


Πανήγυρη Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Άστεν Ολλανδίας 
Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Άστεν της Ολλανδίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου, με συλλειτουργούς ιερείς και διακόνους της Μητροπόλεως. 


Πλήθος πιστών από όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια και τα γειτονικά κράτη, κατέφθασαν στο μοναστήρι για να τιμήσουν την Θεοτόκο και να συμπανηγυρίσουν στην Μονή της. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αρτοκλασία στον αύλειο χώρο της Μονής, ευχαρίστησε τον ιερό κλήρο και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη και την αγάπη και στήριξή τους στο μοναστήρι της Παναγίας. 
Ακολούθησε το εόρτιο κέρασμα και επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας Μαρίας, κτητόρισσας της εν λόγω Μονής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails