________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/19/2019

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)


φωτογραφίες: Αριστείδης Βικέτος
Σήμερα, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφίχθη στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, πρώτο σταθμό της επίσημης επίσκεψής Του στο Άγιον Όρος. 
Στον Αρσανά της Μονής έγινε η επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου και ακολούθησε πανηγυρική δοξολογία στο Καθολικό της Μονής Ξενοφώντος, επί τη αφίξει του Πατριάρχου, του και Επισκόπου του Αγίου Όρους, παρουσία του Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντος Συμεών Διονυσιάτη, του Υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιώργου Κουμουτσάκου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του νέου Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιου Μαρτίνου και άλλων αρχών.
Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Καθηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Γέροντας Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική επετειακή θεία λειτουργία για τα 200 χρόνια, στην παραμυθία που προσφέρει στην αδελφότητα η παρουσία του Παναγιωτάτου, στο χρυσούν Ιωβηλαίο των 50 ετών ιερατικής διακονίας του Πατριάρχου και υπενθύμισε την παρουσία Του στην χιλιετηρίδα του Αγίου Όρους (1963), η οποία έμεινε αλησμόνητος.
Αντιφώνησε ο Πατριάρχης, τονίζοντας την ιεροκανονική προστασία στον αγιορείτικο μοναχισμό. Αναφέρθηκε στους σκατάλυτους πνευματικούς δεσμούς, λέγοντας, ότι "δεν μπορεί να υπάρχει Αγιορείτης χωρίς Οικουμενικό Πατριαρχείο".
"Όλοι είστε τμήμα της καρδιάς του Πατριάρχου, και είστε ευπρόσδεκτοι στο Φανάρι" είπε ο Πατριάρχης.
Αύριο Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από της ανεγέρσεώς του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails