________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/15/2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Πράγα, ομιλητής σήμερα στο "Forum 2000"


Επιμέλεια κειμένου - παρουσίαση: π. Παναγιώτης Καποδίστριας
Το 23ο ετήσιο συνέδριο του "Forum 2000" (που ιδρύθηκε από τον ιστορικό ηγέτη της Τσεχίας Βάτσλαβ Χάβελ πριν από τις ακριβώς δεκαετίες), πραγματοποιείται στην Πράγα από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2019, υπό τον τίτλο "Recovering the Promise of 1989".
Η εκδήλωση φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα επιφανών προσωπικοτήτων από πολλούς τομείς: πολιτικούς, φιλοσόφους, συγγραφείς, ακτιβιστές και αντιφρονούντες, αναλυτές πολιτικής, επιχειρηματίες ή καλλιτέχνες. 
Οι συζητήσεις που ήδη γίνονται εξετάζουν τις σημερινές προκλήσεις, αναζητώντας τρόπους για την ανανέωση του πνεύματος ευθύνης και την ενίσχυση της δημοκρατίας. Εξετάζουν επίσης πώς οι εσωτερικές αβεβαιότητες της δημοκρατικής "Δύσης" και η άνοδος της Κίνας, της Ινδίας και άλλων παραγόντων ανασχηματίζουν τον κόσμο και πώς αυτές οι συγκλίνουσες τάσεις θα επηρεάσουν το κοινό μας παγκόσμιο μέλλον τα επόμενα 30 χρόνια. 
Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσελκύσει τη νεότερη γενιά, να μοιραστεί τις απόψεις τους για τα θέματα αυτά και να συζητήσει τρόπους για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στην δημοκρατία και τις αξίες της.
Στο πλαίσιο αυτό των διοργανωτών της συνάντησης, σήμερα το πρωί ομιλητής ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄, ειδικά προσκληθείς από τον Πρόεδρο του Φόρουμ κ. Jabub Klepal. Ο Πατριάρχης, αναφερόμενος στις ανά τον κόσμο ποικίλες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής σε όλα τα επίπεδα, παρουσιάζοντας την μακραίωνη εμπειρία της Ορθοδοξίας ως δρόμο ασφαλούς διόδευσης μες από αυτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails