________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/14/2019

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης
Η Εκκλησία μας στο Μόναχο μετείχε σε εκδηλώσεις για τα πρόσφατα θύματα του νεοναζισμού στη πόλη Χάλε της Γερμανίας Κάθε χρόνο το Συμβούλιο των Θρησκειών του Μονάχου (Rat der Religionen) διοργανώνει τον Οκτώβριο μια διαθρησκευτική εκδήλωση ειρήνης με συμμετοχή όλων των εν Μονάχω εκπροσώπων των χριστιανικών εκκλησιών και των άλλων θρησκευμάτων. 
Εφέτος η εκδήλωση ειρήνης έλαβε χώρα στις 10 Οκτωβρίου στην πλατεία της Συναγωγής του Μονάχου. 
Στην εκδήλωση έγινε αναφορά και στη πρόσφατη εγκληματική ενέργεια στο πόλη Χάλε της Γερμανίας, και όλοι εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους για τη νεοναζιστική αυτή επίθεση, τη δολοφονία και τραυματισμό αθώων ανθρώπων. 
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κλιτς, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης. 


Την επόμενη ημέρα, 11 Οκτωβρίου έλαβε χώρα και νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού, του νεοναζισμού και της βίας στην πλατεία της Συναγωγής Μονάχου με συμμετοχή και της Βαυαρικής Πολιτείας. Ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας και Πρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας κ. Heinrich Bedford- Strohm, η ευαγγελική βοηθός επίσκοπος Μονάχου κ. Susanne Breit-Keßler, η Πρόεδρος της Βαυαρικής Βουλής κ Ilse Aigner και ο Βαυαρός Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Georg Eisenreich, κατεδίκασαν τη νεοναζιστική επίθεση στη Συναγωγή της πόλης Χάλε και ζήτησαν περισσότερη αλληλεγγύη και δραστηριοποίηση της γερμανικής κοινωνίας ενάντια σε νεοναζιστικά μορφώματα και ιδεολογίες. 
Στην εκδήλωση παρέστησαν πολλοί ανώτατοι εκπρόσωποι της Βαυαρικής Πολιτείας και των Εκκλησιών. Από πλευράς της εκκλησίας μας παρέστησαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο διευθυντής της Ομάδας Χριστιανικών Εκκλησιών της Βαυαρίας κ. Γεώργιος Βλαντής. 
Fotos: Robert Kiderle και BR


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails