________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


12/15/2019

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΦΙΛΩΝ ΠΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)


Την 29η Νοεμβρίου 2019, στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Πόλη, πραγματοποιήθηκε συναυλία του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄, των μελών της επίσημης αντιπροσωπείας του Βατικανού στην Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με επικεφαλής τον Σεβ. Καρδινάλιο Kurt Koch, Αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της Εκκλησίας της Κύπρου, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Ουκρανίας, μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, της Γενικής Προξένου της Ελλάδος στην Πόλη κ. Γεωργίας Σουλτανοπούλου, συνεργατών της, Αρχόντων της Μ.τ.Χ.Ε και πλήθους φιλόμουσου ακροατηρίου. 
Στην μουσική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τo Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, στo πλαίσιo των γενικότερων εορτασμών της Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η ιστορική χορωδία τoυ Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Λαμπαδαρίου της Μ.τ.Χ.Ε. Στυλιανού Φλοίκου, απέδωσε σειρά επίκαιρων ύμνων της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου και των Χριστουγέννων.


Κατά την εκδήλωση το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει ιστορικά στοιχεία για την ίδρυση και την δράση του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν και της ονομαστής χορωδίας του και να περιηγηθεί σε έκθεση φωτογραφιών με θέμα την ζωή και τη δράση του Συνδέσμου.


Την εκδήλωση κατέκλεισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την “επιτυχημένη κατά πάντα” συναυλία της χορωδίας του Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν, αλλά και τα συγχαρητήριά του προς “τον ημέτερο Αρχιδιάκονον κ.Θεόδωρον, τον Πρόεδρον του Συνδέσμου Μουσικοφίλων κ.Μπακόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη της χορωδίας διά την μουσικήν πανδαισίαν την οποίαν μας εχάρισαν”.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το βίντεο της εκδήλωσης. 

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails