________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/06/2021

ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας


Διδακτορική Διατριβή του π. Ευγενίου Γεωργαντάκη, Δρ. Θεολογίας 
«Ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίoς Αρχοντώνης ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας» 
“The Archbishop of Constantinople and Ecumenical Patriarch Bartholomew Arhondonis as the Metropolitan of Philadelphia” 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος είναι μια σημαντική προσωπικότητα παγκοσμίως. Έχει προσφέρει όλη του τη ζωή στην Εκκλησία και στον συνάνθρωπο. Είναι ένας χαρισματικός ηγέτης. Ως Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, φάνηκε ότι θα γίνει Οικουμενικός Πατριάρχης λόγω της προσφοράς του σε παγκόσμιο επίπεδο και της αγάπης του στον συνάνθρωπο. Είναι επίσης πολύ ευαίσθητος στα οικολογικά ζητήματα, για τα οποία μας έχει αφήσει μεγάλη πνευματική κληρονομιά. 
Ο «πράσινος Πατριάρχης» ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αποδεχτούν την ευθύνη για τη φροντίδα της γης, επιδιώκοντας την ενότητα μεταξύ όλων των εθνών και την προσφορά ειρήνης σε όλο τον κόσμο. 
Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για τα οικουμενικά ζητήματα. Είναι Οικουμενικός προσπαθώντας να ενώσει όλη την οικουμένη, δίνοντας αγάπη Χριστού σε όλες τις χριστιανικές Εκκλησίες. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένα άτομο που θέλει να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, γλώσσας κτλ. 
Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουμε το μεγαλείο αυτού του Πατριάρχη, Ανθρώπου, Πατέρα.
Μακάρι ο Θεός να του δίνει έτη πολλά και ευλογημένα. 
Ευχαριστίες 
Η συγγραφή μιας διατριβής μπορεί να είναι μια εμπειρία απομόνωσης, αλλά προφανώς δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την προσωπική και πρακτική υποστήριξη πολλών ανθρώπων. Έτσι, η ειλικρινής μου ευγνωμοσύνη απευθύνεται στους γονείς μου, τους φίλους μου, τους καθηγητές μου και τους αδελφούς μου εν Χριστώ για την αγάπη, την υποστήριξη και την υπομονή τους τα τελευταία χρόνια. 
Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο για όλα όσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στην Ορθοδοξία μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο για την πολύτιμη βοήθειά του. 
Αφιέρωση 
I. Στη μητέρα και στον πατέρα μου, Βασιλεία και Στέφανο Γεωργαντάκη. 
II. Στον Παναγιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails