________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/17/2015

Η εκδήλωση για τα 40 έτη Αρχιερωσύνης του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου (ΦΩΤΟ και VIDEO)


ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ  
Με ιδιαίτερη επιτυχία και πάνδημη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, 16ης Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, η παρουσίαση του Τόμου της Επετηρίδας, που αφιερώθηκε εφέτος στο σεπτό Πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης σαράντα ετών από την εις επίσκοπο χειροτονία του (Φεβρουάριος 1975 - Φεβρουάριος 2015). 
Στην εκδήλωση απηύθηναν χαιρετισμό ο Σεβ. Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ως Εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ και της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Ελλογ. κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μαμουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Πέτρος Ινιωτάκης, καθώς και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φοιτητών της Πατριαρχικής Ακαδημίας. 
Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες: Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιος, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ενώ παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Αρχιμ. κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Αρχιμ. κ. Κύριλλος Διαμαντάκης, οι πανοσιολ. Ηγούμενοι της Ιεράς Μονής Αγκαράθου Αρχιμ. κ. Γεράσιμος και της Ιεράς Μονής Επανωσήφη Αρχιμ. κ. Βαρθολομαίος, Ηγούμενοι, Ιεροκήρυκες, Κληρικοί, μοναχοί και μοναχές από Ι. Μονές της Μεγαλονήσου.

Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους την Εκδήλωση ο Βουλευτής κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, οι πρ. Βουλευτές κ. Κώστας Μπαντουβάς, κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη και κ. Μαρία Σκραφνάκη, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, ο Γεν. Γραμματέας του Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο Πρόεδρος των Κρητών Αττικής κ. Γεώργιος Βλατάκης, Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και πολλοί άνθρωποι από ολόκληρη την Κρήτη. 
Στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο Ελλογ. κ. Απόστολος Μπουρνέλλης, Καθηγητής της Ακαδημίας, μίλησαν: 
Α) ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Πατριαρχικής Ακαδημίας, ο οποίος υπογράμμισε την προσφορά και τη μέριμνα του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Ειρηναίου για την προαγωγή του έργου της Πατριαρχικής Ακαδημίας, ενώ αναφερόμενος στην προσωπικότητα του τιμωμένου Ιεράρχου τόνισε κυρίως την ενωτική και ειρηνική του παρουσία ως Προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. 
Β) ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος μίλησε με θέμα: «οι ποιμαντικές αγωνίες του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου ως Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου (1975-2006)» και ανέπτυξε μέσα από την ομιλία του και με συγκεκριμένες αναφορές το πως ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος αντιμετώπισε τις κατά καιρούς παρουσιαζόμενες ποιμαντικές προκλήσεις και δυσκολίες και τέλος, 
Γ) ο Πανοσιολ. Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Μακάριος Γρινιεζάκης, Καθηγητής της Πατριαρχικής Ακαδημίας και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο οποίος παρουσίασε την βιογραφία του τιμωμένου Ιεράρχου μέσα από την ομιλία του με θέμα: «Το τοις έμπροσθεν επεκτείνεσθαι - Η ζωή και το έργο του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Και οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν με γλαφυρό τρόπο στη μαρτυρία, την προσωπικότητα, το ήθος, το εκκλησιαστικό φρόνημα, τις ποιμαντικές αγωνίες και εν γένει τη θυσιαστική Αρχιερατική Διακονία του τιμωμένου Πρωθιεράρχου. 
Στη συνέχεια η Χορωδία της Πατριαρχικής Ακαδημίας, υπό τη διεύθυνση των κ.κ. Μιχαήλ Στρουμπάκη και Ανδρέα Γιακουμάκη, απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια. 
Στο τέλος της Εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ανδρέας, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, επέδωσε τον Τόμο της Επετηρίδας στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, ο οποίος έλαβε το λόγο καταληκτικώς εκφράζοντας τις βαθύτατες ευχαριστίες του στον Θεό, για το δώρο της Αρχιερωσύνης και της τεσσαρακονταετούς διακονίας του, την ευγνωμοσύνη του στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης για την επετειακή αυτή εκδήλωση και την αφιέρωση του Τόμου της Επετηρίδας και σε όλους για την παρουσία, την καρδιακή συμμετοχή και την αγάπη τους.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails