________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/16/2015

Η ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΝΙΧΩΡΙ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΕΠΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ (ΦΩΤΟ)


Τελέστηκε στο Νιχώρι του Βοσπόρου, στον Ι. Ναό της Παναγίας της Κουμαριώτισσας, η Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Βυζαντίου, ο οποίος γεννήθηκε στο Νιχώρι. 
Της Αγρυπνίας, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου και τελείωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 17 Φεβρουαρίου, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Περιφερείας Βοσπόρου.
Συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες: π. Κύριλλος, ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητος Σμύρνης, π. Ναθαναήλ από το Εμποριό της Φλώρινας και ο π. Αγαθάγγελος, ιερατικώς προϊστάμενος της Κοινότητος Νεοχωρίου. Διάκονος ο π. Αλέξανδρος και στο αναλόγιο: Χρήστος Ψωμιάδης, ο καθηγητής Χαράλαμπος Νεραντζάκης από την Πτολεμαϊδα και ο μοναχός Νικόλαος Διονυσιάτης. 
Στο σολέα εξετέθη προς προσκύνησιν υπό των πιστών λειψανοθήκη με τμήμα από το μαρτυρικό πουκάμισο του Αγίου Θεοδώρου, αφιέρωμα της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, όπου μαρτύρησε ο Άγιος.
Συμπορσευχόμενοι, επίσης, ήσαν και ο Πρόεδρος της Κοινότητος Νεοχωρίου Λάκης Βίγκας, Άρχων Μ. Χαρτοφύλαξ της Μ.τ.Χ.Ε. και ο δημοσιογράφος Αριστείδης Βικέτος, ανταποκριτής Κύπρου ΑΠΕ-ΜΠΕ. 
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας έγινε η ευλόγησις των Κολλύβων και ακολούθησε εόρτιος δεξίωσις στην Κοινοτική Αίθουσα. 


Ακολουθούν φωτογραφίες του Αριστείδη Βικέτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails