________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/26/2015

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, όπου το διήμερο 26-27 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται Συνέδριο με θέμα το κλίμα και την δρομολόγηση κοινής εκκλήσεως για παγκόσμια κινητοποίηση προκειμένου να επιτύχει η προσεχής (τον Δεκέμβριο του 2015) Διάσκεψη των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή. 
Ο Πατριάρχης είναι προσκεκλημένος του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. 
Κατά την εκεί παραμονή του ο κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε με τον οικείο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Χονγκ - Κονγκ Νεκτάριο και με ιερείς και μοναχές των Φιλιππίνων (φωτό). 
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται τη χώρα. Η πρώτη φορά ήταν 15 χρόνια πριν και συγκεκριμένα μεταξύ 2-6 Μαρτίου 2000, οπότε και εγκαινίασε τον πρώτο Ορθόδοξο καθεδρικό ναό στις Φιλιππίνες, αφιερωμένο στον Ευαγγελισµό της Θεοτόκου στην Parañaque, Μανίλα.
Από εκείνη την επίσκεψη και τα ακόλουθα δημοσιεύματα.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τα Εγκαίνια του Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στις Φιλιππίνες τον Μάρτιο του 2000.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος για την Ορθοδοξία στις μακρινές Φιλιππίνες μπορεί να επισκεφθεί στο facebook την σελίδα The Orthodox Church in the Philippines - Iglesia Ortodoxa sa Pilipinas. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails