________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/19/2016

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ 25ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


Ο Φιλανθρωπικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ιμβρίων Κωνσταντινουπόλεως διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Η εκπαίδευση στην Ίμβρο», αφιερωμένη στην συμπλήρωση 25 ετών ευκλεούς Πατριαρχίας της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.  
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σισμανογλείου Μεγάρου την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 6 μ.μ. 
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν στην ενταύθα Ομογένεια οι προσπάθειες και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την επαναλειτουργία των Ελληνικών Μειονοτικών Σχολείων στην Ίμβρο μετά από μισό αιώνα. 
Θα παρουσιαστεί και σχετικό ντοκιμαντέρ «Ἴμβρος: Ἀέναο Ταξίδι» παραγωγής του διαδικτυακού περιοδικού της Πεμπτουσίας. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: 
1. Χαιρετισμός Εξοχ. Πρέσβεως κ. Ευαγγέλου Σέκερη, Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη. 
2. Χαιρετισμός της Προέδρου του Συλλόγου Ευγεν. κ. Παναγιώτας Λαγοσπύρη Μαρφιάδου. 
3. Προβολή ντοκιμαντέρ της Διαδικτυακής Ομάδος της Πεμπτουσίας υπό τον τίτλον «Ἴμβρος: Ἀέναο Ταξίδι». Προλογίζεται υπό του Εντιμ. κ. Νικολάου Γκουράρου
4. Ομιλία Εντιμολ. Άρχοντος Μ. Χαρτοφύλακος της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Παντελεήμονος Βίγκα, Προέδρου του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ίμβρου (ΕΠΣΙ)
5. Ομιλία Εντιμ. Κ. Παύλου Σταματίδη, Προέδρου της Ιμβριακής Ενώσεως Μακεδονίας Θράκης με τίτλον «Επαναλειτουργία των Εληνικών Μειονοτικών Σχολείων στην Ίμβρο Μετά από Μισό Αιώνα»
6. Ομιλία του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Δοσιθέου Αναγνωστόπουλου
7. Χαιρετισμός του Συντονιστή Εκπαίδευσης της Ομογενειακής Παιδείας Ελλογιμ. κ. Σταύρου Γιωλτζόγλου
8. Κατακλείδα υπό της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. 


Η Ιερά Μητρόπολις Δέρκων το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο διοργανώνει συναυλία προς τιμήν της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου με την ευκαιρία της συμπληρώσεως εικοσιπενταετούς ευκλεούς Πατριαρχίας. 
Στη συναυλία θα τραγουδήσει η διακεκριμένη  υψίφωνος Esra Özbir, με τη συνοδεία καταξιωμένου πιανίστα Barış Büyükyıldırım. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails