________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/11/2016

Ο ΚΑΘΑΙΡΕΤΕΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Ο κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς Άγγελος Αγγελακόπουλος, με σημερινό κείμενό του επιτίθεται στον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ, συμπρόεδρο του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων. 
Δεν έχει νόημα, φυσικά, να απαντά κανείς σε ένα κληρικό ο οποίος δρα όλως αντιεκκλησιαστικώς και το μόνο που του αξίζει είναι η καθαίρεση εδώ και τώρα. 
Τι να απαντήσει κανείς σε έναν κληρικό ο οποίος ως αυθεντία αποφαίνεται με περισσό θράσος και πρωτοφανή αναίδεια ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης λειτουργεί ως «Πάπας της Ανατολής» ή ότι ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού «διακατέχεται από προβληματική συμπεριφορά, αναξιοπιστία και οικουμενιστική κακοδοξία;» 
Ήδη από την πρώτη συμπροεδρία του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού στον Θεολογικό Διάλογο, ο κληρικός Άγγελος Αγγελακόπουλος απεφάνθη για την «κακοδοξία» του! 
Δυστυχώς, στο άρθρο που δημοσίευσε σήμερα στο διαδίκτυο ο εν λόγω κληρικός, παραπέμπει σε αρκετές αναρτήσεις του ιστολογίου μας ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ. 
Γι’ αυτό θέλω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσω δημοσίως ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ στον κληρικό Άγγελο Αγγελακόπουλο να χρησιμοποιεί στα κείμενά του ως πηγή το ιστολόγιό μου ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ, καθότι ο τρόπος του «δολιότητος γέμει». 
Φυσικά την ευθύνη για τον συγκεκριμένο κληρικό και την όλη αντιεκκλησιαστική και αντορθόδοξη συμπεριφορά του, φέρει ακεραία ο μέντοράς του Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.
Αυτό το επισημαίνω στοιχούμενος ακριβώς στην πρόσφατη λογική του Σεβ. Πειραιώς, όπως την διετύπωσε σε σχετικό κείμενό του – απάντηση στον θεολόγο Παντελή Καλαϊτζίδη. Έγραψε επί λέξει:
«Ἀσφαλῶς τήν ἠθική εὐθύνη γιά τήν ἐξύβριση καί τήν συκοφαντική μου δυσφήμιση δέν τήν ἔχει ὁ κ. Καλαϊτζίδης ἀλλά ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ἰγνάτιος ὁ ὁποῖος ἀνέχεται ἀπό ἕναν τόσο στενό του συνεργάτη τὀν Διευθυντή τῆς Ἀκαδημίας Θεολογικῶν Σπουδῶν τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Δημητριάδος νά ἐξυβρίζει δημοσίᾳ καί νά συκοφαντεῖ ἕναν συνεπίσκοπό του…». 
Αν συγκρίνει κανείς τις επιγραμματικές αναφορές του Π. Καλαϊτζίδη σε γνωστές συμπεριφορές του Μητροπολίτου Πειραιώς, με το κείμενο – ποταμό του κληρικού του εναντίον του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού, θα εκπλαγεί από την ευθιξία του Σεβασμιωτάτου! 
Και επειδή ούτε ο Σεβασμιώτατος ούτε ο κληρικός του καταλαβαίνουν από λόγια, αυτό που αρμόζει είναι τα πνευματικά επιτίμια που ορίζει η Εκκλησία για τέτοιες αμετανόητες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails