________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/22/2016

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ


Κωνσταντινούπολη, του Γιάννη Γιγουρτσή
Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη οι εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης των 25 χρόνων από την εκλογή στον Οικουμενικό Θρόνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. 
Στην φωτογραφία εικόνα από την εκδήλωση στο Σισμανόγλειο μέγαρο με θέμα "Η εκπαίδευση στην Ίμβρο" που έγινε την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Στην εσπερίδα παρουσιάστηκε η παρακμή και ο αφελληνισμός του νησιού τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά και η νέα ελπιδοφόρα άνθηση της Ρωμιοσύνης στην Ίμβρο τα τελευταία χρόνια με κορυφαίο γεγονός την επαναλειτουργία ελληνικών μειονοτικών σχολείων στο νησί. 
Το γεγονός αυτό θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της μακράς Πατριαρχίας Βαρθολομαίου. 
Ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος ο Ίμβριος όπως τον αποκάλεσαν επανειλημμένως οι ομιλητές, έκλεισε εμφανώς συγκινημένος με μία εξαιρετική και με ιδιαίτερο προσωπικό- βιωματικό χαρακτήρα ομιλία την ωραία εκδήλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails