________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/31/2016

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΕΛΓΙΟΥ


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου
Με την πρέπουσα λαμπρότητα και επισημότητα τελέσθηκε την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. 
Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως, παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Αχαῖας κ. Αθανασίου, των επισήμων αρχών της Ελλάδος και της Κύπρου στο κράτος του Βελγίου με επικεφαλής την Πρέσβυ της Ελλάδας στο Βέλγιο κυρίας Ελευθερίας Γαλαθιανάκη, στρατιωτικών αρχών, του Πρέσβυ της Κύπρου κ. Αντωνίου Γρίβα, τον μόνιμο ελληνικό αντιπρόσωπο της Ελλάδας Πρέσβυ κ. Παπασταύρο και πλήθους πιστών. 
Κατά τη Θεία Λειτουργία αναγνώσθηκε η εγκύκλιος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για τα 25 χρόνια της Πατριαρχίας του, ενώ μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αθηναγόρας για τα ιστορικά γεγονότα της Εθνικής Επετείου. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε η Ελληνίδα Πρέσβυς κ. Ελευθερία Γαλαθιανάκη δίνοντας το μήνυμα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου και στη συνέχεια τον επίσημο λόγο ανέγνωσε καθηγήτρια του Ελληνικού σχολείου αναφερόμενη στα γεγονότα και στους ηρωικούς αγώνες εκείνης εποχής τονίζοντας την γενναιότητα των Ελλήνων. Έπειτα, ακολούθησε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος ο οποίος ψάλθηκε απ’ όλο το εκκλησίασμα καθώς και ο Εθνικός Ύμνος της φιλοξενούσας χώρας του Βελγίου. 
Μετά τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων σε κοιμητήριο της πόλεως, όπου είναι ενταφιασμένοι τρεις Έλληνες στρατιωτικοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails