________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


2/05/2018

Επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μεγάλου Καραθεοδωρή στο Μόναχο


Εφέτος συμπληρώνονται 68 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου, διεθνούς φήμης, Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή. 
Ο Καραθεοδωρή απέθανε, ως γνωστό, στις 2 Φεβρουαρίου 1950 στο Μόναχο και ετάφη στις 6 Φεβρουαρίου 1950 στο κοιμητήριο Waldfriedhof Μονάχου. Με αφορμή την θλιβερή αυτή επέτειο, η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του Καραθεοδωρή, την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018. 
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωνσταντινίδης. 
Παρέστησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόναχο κ. Παναγιώτα Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Μονάχου κ. Χρήστος Γκουλιαμάνης, το μέλος του Θρακικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Νταλακίδης, η εκπαιδευτικός και πρώην διευθύντρια του Λυκείου Μονάχου κ. Εύα Γρίβα, η οποία έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον Καραθεοδωρή και ο σύζυγός της Ιωάννης Γρίβας. 
Η φετινή επιμνημόσυνη δέηση έλαβε χώρα για τελευταία φορά στο κοιμητήριο Waldfriedhof Μονάχου, για το λόγο ότι, μετά από απόφαση της επιζώσης δισέγγονης του μακαριστού Καραθεοδωρή, ο κίονας, ύψους 2,5 μέτρων, που είναι στον τάφο του Καραθεοδωρή, θα μεταφερθεί και θα τοποθετηθεί στην αυλή του ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Μονάχου, για να θυμίζει εσαεί στις νεώτερες και μελλοντικές γενεές των Ελλήνων και των Γερμανών τη μεγάλη μαθηματική διάνοια και μορφή του Καραθεοδωρή, μπροστά στην οποία υποκλίθηκε και ο ίδιος ο Άιστάιν.


Φωτογραφίες: 
- (από αριστερά) η κ. Εύα Γρίβα, ο Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος, ο Πρεσβύτερος-Οικονόμος Πλούταρχος Κωσταντινίδης, η Γενική Πρόξενος κ. Παναγιώτα Κωνσταντινίδου, ο πρόεδρος του Θρακικού Συλλόγου Μονάχου κ. Χρήστος Γκουλιαμάνης και το μέλος του συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Νταλακίδης. (Φωτο Γρίβας). 
- Ο τάφος Καραθεοδωρή με τον κίονα, στον οποίο αναγράφονται τα ονόματα των εκεί ενταφιασθέντων, του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, της συζύγου του Ευφροσύνης και του υιού του Στεφάνου. (Φωτο Μαλαμούσης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails