________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/26/2018

Η ΠΡΩΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΛΒΕΤΙΑΣ (ΦΩΤΟ)


Στα πλαίσια της ποιμαντορικής του ευθύνης και φροντίδος όπως στελεχώσει την λαχούσαν αυτώ Επαρχίαν με νέα και δυναμικά πρόσωπα, ο προσφάτως εκλεγείς Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος χειροτόνησε εις Διάκονον τον Θεολόγον κ. Στέφανον Αθανασίου, ετών 37. 
Ο νεοχειροτονηθείς είναι, μεταξύ άλλων, Διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διδάσκει δε Ορθόδοξο Δογματική στην Παλαιοκαθολική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βέρνης. 
Η χειροτονία ετελέσθη σήμερα, Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, στον εορτάζοντα Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης, παρουσία της Πρέσβεως της Ελλάδος κυρίας Χαράς Σκολαρίκου, του Επιτίμου Γεν. Προξένου κ. Δημητρίου Παπαδοπούλου, Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Θρόνου, των γονέων, συγγενών και φίλων του και πλήθους κόσμου. 
Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Στεφάνου θα τελεσθεί στον ίδιο Ι. Ναό την προσεχή Κυριακή, 28 Οκτωβρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails