________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/10/2018

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ: "Σας ευγνωμονούμε για ό,τι είσαστε για εμάς"


«Θέλουμε να Σας επαναλάβουμε ότι είμαστε και θα παραμείνουμε κοντά Σας στην άρσι του Σταυρού της Διακονίας τόσο στην άμεση ενάσκησι των ποιμαντικών Σας ευθυνών και υποχρεώσεων στην εύανδρη ομογένεια αυτής της ευλογημένης Πόλεως, που αντέχει και μαρτυρεί την ελπίδα, όσο και στην ευρύτερη διακονία της Οικουμενικής ορθοδοξίας. Θα έχουμε κοινή και εναρμονισμένη μαζί Σας πορεία. 
Σας ευχαριστούμε ακόμη μία φορά μέσα από την καρδιά μας για ό,τι είσθε, έχουμε ανάγκη την ύπαρξι όλων Σας εδώ. 
Ευελπιστούμε ως μικρό δείγμα ευγνωμοσύνης να μπορέσουμε να γίνουμε μια μικρή αναψυχή στον ανηφορικό δρόμος της ευλογημένης πορείας Σας.» 
 …. 
«Σας ευγνωμονούμε για ό,τι είσαστε για εμάς και Σας παρακαλούμε να παραμείνετε εις αιώνας αιώνων το ίδιο για να φωτίζετε την Οικουμενική Ορθοδοξία. Θέλουμε όλοι μας να Σας διαβεβαιώσουμε και δια μέσου Υμών ολόκληρη την Εκκλησία, ότι η Σεβασμία Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ημείς προσωπικά, θα κάνουμε κάθε τι για να δώσουμε απτά και ψηλαφητά τα δείγματα, αλλά και εν συνεχεία τους καρπούς της ενότητος, της ταυτότητος και της κοινής μας πορείας στην «Οδό», δηλαδή στην συνάντησί μας προς τον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό.» 
Απάνθισμα λόγων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατά την ειρηνική του επίσκεψη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Μάϊο του 2008, πριν δέκα χρόνια.
Παραθέτουμε στη συνέχεια το σχετικό τεύχος του περιοδικού ΕΚΚΛΗΣΙΑ, όπου περιλαμβάνονται όλοι οι επίσημοι λόγοι των δύο Προκαθημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails