________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/25/2018

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ"


Το Οικουμενικό Πατριαρχείο διαψεύδει κατηγορηματικά το σύνολο του σημερινού δημοσιεύματος της εφημερίδος «Ορθόδοξη Αλήθεια» (πρωτοσέλιδο και δημοσίευμα σελίδας 11 / 24.10.2018) με τίτλο «Έπεισαν τον Βαρθολομαίο με... χρυσάφι - Πώς οι Σέρβοι απέτρεψαν την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας των Σκοπίων – Γιατί άλλαξε ξαφνικά γνώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η μακρινή ιστορία από το 1922, που ανέτρεψε τους σχεδιασμούς των πολιτικών». 
Η δήθεν «αποκάλυψη» της εφημερίδος αποτελεί προϊόν νοσηρής φαντασίας που προσβάλλει βάναυσα τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το πρόσωπο του Πατριάρχου. Είναι δε εξόχως λυπηρό ότι οι υπεύθυνοι της εφημερίδος δεν θεώρησαν καν αναγκαίο, παρά τα όσα επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία, να έλθουν σε επαφή με το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να διασταυρώσουν την «αποκλειστική» πληροφορία τους ή να ζητήσουν κάποιο σχόλιο σχετικά με αυτήν. Γιατί, αν το είχαν πράξει θα γνώριζαν ότι δεν απεστάλη κανένα Πατριαρχικό Γράμμα προς την «Εκκλησία των Σκοπίων», καθώς επίσης ότι ουδεμία αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Σερβίας επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ασφαλώς μία τέτοιου είδους συζήτηση, όπως η περιγραφόμενη στο εν λόγω δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ποτέ. 
Προφανώς, ο κρυπτόμενος πίσω από ψευδώνυμο συντάκτης του εν λόγω δημοσιεύματος, ίσως γιατί δεν αντέχει το φως της πραγματικά ορθόδοξης αλήθειας, ζήλεψε τη «δόξα» εκείνων που, το τελευταίο διάστημα, μέσω δημοσιευμάτων, έχουν ξεκινήσει χυδαία εκστρατεία κατασυκοφάντησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Προκαθημένου του, που άσκησαν, ασκούν και θα ασκούν τα κανονικά και ιστορικά προνόμια, με τα οποία Οικουμενικές Σύνοδοι και η παράδοση της Εκκλησίας τίμησαν την πρωτόθρονη και μαρτυρική Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails