________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/21/2018

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (ΦΩΤΟ)


Επέρασαν 40 ολόκληρα χρόνια από την ευλογημένη επίσκεψη του τότε μοναχού Παισΐου στην Αυστραλία. Ασφαλώς θα γνωρίζουν οι αναγνώστες ότι ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Στυλιανός προσκάλεσε τον τότε ηγούμενο της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Γοντικάκη και τον Οσιώτατο Μοναχό π. Παΐσιο, τον νεοφανή άγιο, να επισκεφθούν και να ευλογήσουν τον ευσεβή απόδημο λαό της Αυστραλίας. 
Δείτε την σχετική ανάρτησή μας εδώ


Σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2018, η Δυτική Αυστραλία έζησε στιγμές πνευματικής αγαλλιάσεως και συγκινήσεως, διότι στην ανδρώα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Πέρθης ετελέσθη η Θεία Λειτουργία εις το καθολικό της Ιεράς Μονής υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Δορυλαίου κ. Νικάνδρου συλλειτουργούντων των πατέρων της Ιεράς Μονής και η θεμελίωσις του πρώτου ιερού ναού αφιερωμένου εις τον Όσιον Παΐσιο τον Αγιορείτη. 
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ενημέρωσε τον πιστό λαό ότι η ανέγερσις του Ιερού Ναού οφείλεται εις την γενναιόδωρη χρηματική προσφορά του κ. Νικολάου Κακούλα, ο οποίος στηρίζει πάντοτε τις ανάγκες της νεοφύτου μοναστικής αδελφότητος. Επίσης, μετέφερε στον μεγάλο ευεργέτη τις θερμές ευχαριστίες και πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου της Αυστραλίας. 
Εν συνεχεία, ετέθη ο θεμέλιος λίθος σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας. Κατόπιν η Ιερά Μονή παρέθεσε εόρτιο γεύμα εις τους προσκυνητάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails