________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/29/2018

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΖΥΡΙΧΗΣ (ΦΩΤΟ)


Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ζυρίχης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελβετίας κ. Μάξιμος προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του, προ τριημέρου στον Διακονικό βαθμό χειροτονηθέντος, Δρος Στεφάνου Αθανασίου, καθηγητού Δογματικής στην Παλαιοκαθολική Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Βέρνης (βλ. σχετικά στο Φως Φαναρίου. 26.10.2018). 
Παρέστησαν συμπροσευχόμενοι η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Ελβετία κυρία Χαρά Σκολαρίκου, η οικογένεια του χειροτονηθέντος, Οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών από την Ζυρίχη και άλλες περιοχές της Ελβετικής Συνομοσπονδίας. 
Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ελβετίας αφού πρώτα εξήρε την χαρισματική προσωπικότητα του π. Στεφάνου και την ακαδημαϊκή του προσφορά, του απένειμε το Οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας. 


Την Ευχαριστιακή Σύναξη ακολούθησε Δοξολογία επί τη επετείω του «Οχι», κατά την οποία μίλησε η Πρέσβυς κ. Σκολαρίκου, αναγνώσασα και το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών προς την Ελληνική Διασπορά. Κατάλληλη για την περίσταση ομιλία έκαμε και η επικεφαλής του Νηπιαγωγείου της ομογένειας Δρ. Δήμητρα Ζάπρη. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με μια παλαιά παράδοση της Ενορίας Ζυρίχης, την εσπέραν του Σαββάτου, 27 Οκτωβρίου, και μέσα στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου, παρετέθη δείπνο, κατά το οποίο ο Χορευτικός Όμιλος «Ερατώ» εξετέλεσε με χάρη και μπρίο παραδοσιακούς χορούς διαφόρων περιοχών της Ελλάδος. 
Κατά την διάρκεια του δείπνου ο Μητροπολίτης Ελβετίας απηύθυνε πατρικό χαιρετισμό στους συνδαιτυμόνες, εκφράσας συνάμα και την ευαρέσκεια του στον Ιερατικώς Προϊστάμενο της Ενορίας Ζυρίχης Πρωτοπρεσβύτερο Δρα κ. Εμμανουήλ Σημανδηράκη, τον «Πρύτανι», όπως τον χαρακτήρισε, των εν Ελβετία κληρικών μας, για τις επί δεκαετίες ολόκληρες άοκνες προσπάθειές του για την πρόοδο και άνθηση της Ενορίας Ζυρίχης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails