________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


10/04/2019

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ "ΒΑΤΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


Από "βατικανοποίηση" δεν κινδυνεύει, φυσικά, το Φανάρι, αλλά η Μητρόπολη Πειραιώς.
Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ - και δια του Γραφείου επί των Αιρέσεων - εζήλωσε δόξαν "Πάπα της Ανατολής"!
Κρίνει και ανακρίνει, ελέγχει και καταδικάζει, στηλιτεύει και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα, και κυρίως το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Για να είμαστε δίκαιοι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν επιδεικνύει τέτοια πολιτική κατά των αντιφρονούντων. Αντιθέτως, αποδεικνύεται ήπιος και σώφρων.
Ενώ ο Σεβ. Πειραιώς ζει στην φρενίτιδα των "εξάλλων λόγων", που έλεγε και ο μακαριστός Χαλκηδόνος Μελίτων.
Τώρα τα έβαλε με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο. Με την Αυστραλία φαίνεται πως έχει ένα θέμα ο Πειραιώς, αφού και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός δεν ήθελε να τον ακούει. 
Στο πρόσφατο κείμενό του ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ «ΒΑΤΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ! ο Πειραιώς, αναφερόμενος στο Ουκρανικό, κραυγάζει: "ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΣΧΑΤΗ ΩΡΑ!"
Η "εσχάτη ώρα", Σεβασμιώτατε, ήταν η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος! Και σ' αυτήν δεν πήγατε και λυσσαλέα την πολεμήσατε! Τώρα, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο Πανορθοδόξου Συνόδου. Η αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι επί θύραις. 
Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι: "Όχι στην βατικανοποίηση της Μητροπόλεως Πειραιώς". 
Π.Α. Ανδριόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails