________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/24/2021

Το Ημερολόγιο 2021 της Μητροπόλεως Σηλυβρίας αφιερωμένο στην Οσία Ξένη


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, για έβδομη χρονιά, η Ιερά Μητρόπολη Σηλυβρίας εξέδωσε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο ημερολόγιο τσέπης, αφιερωμένο στην Οσία Ξένη, η οποία εορτάζει σήμερα, 24 Ιανουαρίου.
Κατά την παράδοση, το λείψανο της Οσίας βρέθηκε με θαυματουργικό τρόπο στη Σηλυβρία και φυλασσόταν στον επ' ονόματι της Παναγίας Σηλυβριανής Μητροπολιτικό Ναό του Γενεσίου της Θεοτόκου. 
Στο εξώφυλλο υπάρχει η εικόνα της Οσίας, φιλοτεχνημένη από τον Οσιωτ. Μοναχό Νικόλαο Διονυσιάτη, με εξαιρετικό συνδυασμό χρωμάτων. Στο εσωτερικό, ο αναγνώστης μπορεί να θαυμάσει μοναδικά έργα μικρογλυπτικής σε ξύλο, φίλντισι και μέταλλο με ημιπολύτιμους λίθους, έργα του Ευάγγελου Τσουμπρή, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό του Εντιμ. κ. Νικολάου Μαγγίνα από τη χοροστασία του Πατριάρχη κατά την τελεσθείσα στην Ακρόπολη της Σηλυβρίας Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 100 ετών από την εν Κυρίω κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου. 
Το ημερολόγιο προλογίζει ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails