________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/15/2021

Υποδοχή του νέου Αρχιερατικώς Προϊσταμένου της Περιφερείας Ταταούλων Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως Στεφάνου στο Φερίκιοϊ (ΦΩΤΟ)


ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΦΕΡΙΚΙΟΪ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ 
Σήμερα, 15η Ιανουαρίου 2021, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στεφάνου, Αρχιερατικώς Προϊσταμένου τῆς Περιφερείας Ταταούλων. 
Ο Σεβασμιώτατος κηρύττοντας αναφέρθηκε στην πολιτεία του Ιωάννου του Καλυβίτου, του Κωνσταντινουπολίτη αυτού Οσίου, περιγράφοντας εν συντομία τις δυσκολίες της βιωτής του, αλλά και την βαθιά αγάπη του για τον Χριστό, που τον οδήγησε να ζήσει πλησίον της οικογενείας του σε μία καλύβα, ωσάν ένας ξένος. 


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δεξίωση, τηρουμένων αυστηρώς των μέτρων κατά της πανδημίας. Στην σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Μορφωτικού και Καλλιτεχνικού Συνδέσμου Φερίκιοϊ (ΕΡ.Θ.Ο), ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Αρχιμ. Σαμουήλ Εφφές, ο Πρόεδρος της Εφοροεπιτροπής, Άρχων Έξαρχος κ. Κων. Σανταλτζίδης και τα μέλη αυτής, η εκτελούσα χρέη προέδρου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών Φερίκιοϊ, κα. Ελένη Νιώτη, καί οι πιστοί που παρευρέθησαν, υποδέχτηκαν τον νέο Επόπτη της Περιφέρειας Ταταούλων, Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στέφανο. 
Άπαντες εξέφρασαν τις θερμότερες ευχές και τα συγχαρητήρια προς τον νέον Αρχιερατικώς Προϊστάμενο, επί τη αναλήψει των νέων υψηλών αυτού καθηκόντων. Ο Σεβασμιώτατος ανταποκρινόμενος στις ευχές, ευχαρίστησε πρωτίστως τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, για την υψηλή τιμή προς το πρόσωπο του, διαβιβάζοντας παραλλήλως και την πατρική ευλογία Του! Κατόπιν ευλόγησε την βασιλόπιτα της Κοινότητας για το νέο έτος. 


Ευχή όλων μας, ο πανάγαθος Θεός να ενισχύσει και να ενδυναμώσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως καί Μαδύτου κ. Στέφανο, στο σημαντικό έργο που ανέλαβε, προς όφελος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, της Περιφερείας Ταταούλων και του Χριστεπωνύμου πληρώματος αυτής.
Φερίκιοϊ, 15η Ιανουαρίου 2021



1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κώου και Νισύρου.16 Ιανουαρίου 2021 στις 5:51 μ.μ.

    Όπως στην περιφέρεια Βοσπόρου, έτσι και στην ευλογημένη και δραστήρια περιφέρεια των Τατούλων, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, τοποθέτησε ως νέο Επόπτη, ένα άξιο κληρικό και Αρχιερέα της Μεγάλης Εκκλησίας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κύριο Στέφανο. Ο νέος Επόπτης είμαι σίγουρος, ότι θα ακολουθήσει τα ίχνη όλων των προ αυτού και με την ευλάβεια και την αγάπη πρός την Εκκλησία πού τον διακρίνει, όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά και αυξήσει ακόμα περισσότερο το πολύ σημαντικό και ευθυνοφόρο έργο του στην ιστορική περιοχή των Ταταούλων. Να ζήσεις Δεσπότη μου. Ο Θεός και η Παναγία να σε ενισχύουν στη νέα σου διακονία, ώστε να ανταποκριθείς στις προσδοκίες της Μητρός Εκκλησίας και του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κυρίου Βαρθολομαίου. ΑΞΙΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails