________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/15/2021

Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΙΣΠΗΔΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Η εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας στις Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Τουρκία, είναι πέρα ως πέρα επιθετική! 
Με αφορμή τις εορτές του Δωδεκαημέρου το Πατριαρχείο Μόσχας φρόντισε να …αλωνίσει στην Τουρκία και σε μία καταφανή επίδειξη ισχύος δημοσίευσε τις αντικανονικές δράσεις του στο site του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, που ενορχηστρώνει, όπως φαίνεται, την όλη εισπήδηση. Η είδηση υπάρχει και στο επίσημο site του Πατριαρχείου Μόσχας
Η λογική είναι αυτή της εκδικήσεως. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο πρέπει να πληρώσει το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο με κάθε τρόπο, σε όλη την οικουμένη! 
Η εισπήδηση των Ρώσων στις επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου στην Τουρκία συνιστούν, φυσικά, μεγάλη πρόκληση που αποκαλύπτει τις διαθέσεις τους. Είχαν από πάντα τέτοιες τάσεις, αλλά τώρα έχουν ως άλλοθι το Ουκρανικό για να διατρανώσουν την παρουσία τους πάση τη κτίσει. Τα πάντα έγιναν με την «ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας», ο οποίος φέρει και ακέραιη την ευθύνη για την εκκλησιολογική εκτροπή. 
Το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι ταξίδεψαν ιερείς από την Ρωσία για να λειτουργήσουν για λίγους πιστούς στην Τουρκία, ώστε αυτοί να μην πάνε στις εκκλησίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου που έχουν μεριμνήσει και κάνουν ακολουθίες και τους σλαβόφωνους. 
Στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή είχε ως σκοπό την άγρα και την παραπλάνηση σλαβόφωνων πιστών, προκειμένου να δημιουργηθούν προβλήματα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Ρωσία να βάλει …πόδι όπου μπορεί. 
Σύμφωνα, λοιπόν, με το ΥΠΕΞ της Ρωσικής Εκκλησίας: 
«Στις 7 Ιανουαρίου 2021 τελέσθηκε στο παρεκκλήσι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη θερινή κατοικία του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Μυσταγωγίας ο πατήρ Γεώργιος ανέγνωσε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου και στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετιστήριο λόγο στο εκκλησίασμα». 
Θυμίζουμε, για την ιστορία, ότι στις 6 Ιουλίου 2009, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος (που πραγματοποιούσε τότε την ειρηνική επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο) τέλεσαν τον Αγιασμό των θυρανοιξίων του μικρού παρεκκλησίου, το οποίο βρίσκεται εντός του θερέτρου του Ρωσικού Προξενείου (στον Βαθυρύακα). Μάλιστα, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πατριάρχης Μόσχας τόνισε: "Τα θυρανοίξια του ναού αυτού σήμερα είναι ένα ιστορικό γεγονός, διότι το γεγονός αυτό συνέπεσε με την συνάντηση των δύο Πατριαρχών, πράγμα που δείχνει την βαθιά εν Χριστώ ενότητα και την κοινή ποιμαντική φροντίδα για τον λαό". 
Παραθέτουμε σχετικές φωτογραφίες του Νικολάου Μαγγίνα. 


Σ’ αυτόν τον ναό του Ρωσικού Προξενείου λειτούργησε την ημέρα της μνήμης των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, με το Ιουλιανό ημερολόγιο (3-6-2015), ο ρωσομαθής Μέγας Αρχιμανδρίτης Βησσαρίων (νυν εψηφισμένος Μητροπολίτης Ισπανίας), χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχου και συμπροσευχομένων  Ιεραρχών του Θρόνου. 


Συνεχίζοντας, λοιπόν, το …οδοιπορικό της φετινής εισπήδησης, οι Ρώσοι μας πληροφορούν: 
«Την εορτή των Χριστουγέννων Θεία Μυσταγωγία επίσης τελέσθηκε για τους πιστούς της τουρκικής επαρχίας της Αττάλειας. Η ακολουθία έγινε σε ενοικιαζόμενο από τη ρωσόφωνη κοινότητα χώρο στο κέντρο της πόλεως. Στη Λειτουργία, την οποία τέλεσε ο υπεύθυνος για τη διαποίμανση των ρωσοφώνων στην περιοχή της Αττάλειας πρωθιερέας Σέργιος Καζάριν, προσήλθαν περισσότεροι από ογδόντα πιστοί από διάφορα σημεία της επαρχίας: την Αλάνια, το Κεμέρ, το Σίντε και το Μαναβγκάτα. Ακόμη, παραβρέθηκε ο υπάλληλος του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στην Αττάλεια Α. Αντριάνοφ. Μετά τη λήξη της Θείας Συνάξεως ο πατήρ Σέργιος ανέγνωσε το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου και στη συνέχεια απηύθυνε λόγο στο εκκλησίασμα. 
Στη Σμύρνη, στις 7 Ιανουαρίου, την ακολουθία των Χριστουγέννων τέλεσε με την ευλογία του Προκαθημένου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας ο αδελφός της Ιεράς Μονής του Αγίου Δανιήλ Μόσχας ιερομόναχος Ερμογένης Μπουρίγκιν. Παραβρέθηκαν περίπου τριάντα πιστοί. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε κατόπιν συνεννοήσεως με το Δημαρχείο τα Σμύρνης στο ναό του Αγίου Βουκόλου, που ευρίσκεται στη δικαιοδοσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας. 
Στις 8 Ιανουαρίου τελέσθηκε από τον ιερέα Γεώργιο Σεργκέγεφ η Χριστουγεννιάτικη ακολουθία στην πόλη Εσκισεχίρ, η οποία ευρίσκεται σε απόσταση 200 χλμ. δυτικά της Άγκυρας. 
Στις 11 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης των 14 χιλιάδων σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων, ο ιερέας Γεώργιος Σεργκέγεφ τέλεσε τη Θεία Λειτουργία για πιστούς του Πατριαρχείου Μόσχας, που κατοικούν στη Σαμψούντα, στις τουρκικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας. 
Στις 12 και 13 Ιανουαρίου τελέσθηκαν από τον ιερέα Γεώργιο Σεργκέγεφ στην περιοχή των τουρκικών ακτών του Αιγαίου (επαρχία Αϊδινίου) στις πόλεις Κουσάντασι και Σμύρνη δύο Θείες Λειτουργίες, στις οποίες εκκλησιάσθηκαν περίπου τριάντα ορθόδοξοι». 
Θυμίζουμε ότι στις 23 Οκτωβρίου 2020, στην κανονική επικράτεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Σαμψούντα του Πόντου, «πραγματοποιήθηκε η πρώτη λειτουργία για τους ρωσόφωνους πιστούς του Πατριαρχείου της Μόσχας» (έτσι ακριβώς το ανακοίνωσε η Ρωσική Εκκλησία) που ζουν στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας. Και εκείνη η πρώτη Λειτουργία τελέστηκε από τον Ρώσο ιερέα Γεώργιο Σεργκέγιεφ, ο οποίος, είναι «υπεύθυνος για την πνευματική τροφή των ρωσόφωνων πιστών στην επικράτεια της Τουρκικής Δημοκρατίας». 
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπομένει όλη αυτή την σφοδρή επίθεση, την ώρα που η Μόσχα βρυχάται ακατάπαυστα εναντίον του. 
Από το Φανάρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν παύει να μνημονεύει «Κυρίλλου Μόσχας», όταν ο Ρώσος Πατριάρχης …ερμηνεύει την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως «θεϊκή τιμωρία» για τον Πατριάρχη του Γένους. 


2 σχόλια:

  1. Το Ο.Π.στην Αττάλεια(Αγ.Αλύπιος) έχει ρωσόφωνο ναό με ρωσόφωνο ιερέα σλαβικής καταγωγής,ομοίως στην Αλάγια (Παναγία Πισιδιώτισσα) με ρώσο ιερέα,στην Σμύρνη επίσης,τι χρείαν έχομεν μαρτύρων; ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα αντανακλαστικά του οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να λειτουργήσουν κεραυνοβόλως!
    Θα μπορούσε να καταγγελθεί η πρακτική αυτή με την ευγενή και ευπρεπή ρητορική που προσιδιάζει εις το Φαναριον ,τους προσεκτικούς και μετρημένους αρχιερείς , ενιων τυχόντων σλαυβικης παιδείας θα μπορούσαν να αποτελέσουν"αιχμή του δόρατος".
    Η δε Σιωνιτις εκκλησία να επανορθώσει πάραυτα και μεγαλοφωνως μάλιστα δια την μειωτικην "μεσολάβησιν"εσχάτως εις βάρος του Σεπτού Κεντρου.
    Ακόμη ακόμη, η κινητοποίηση του Όρους θα λειτουργήσει ως" συναγερμός" εμποδίζοντας την άδικη και ύπουλη ρωσική εισπηδηση και το μένος που σοβεί κατά της πρωτοθρονου Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και του Παναγιωτάτου,οιακοστροφουντος 30ετη! την ναυν Εκκλησίαν ,ην σταυροπηγώς εγκαθιδρισεν ο Πρωτόκλητος Ανδρέας εν Κωνσταντινουπόλει , και ούτινος η Ιερά Κορυφή εδεξατο την του Πλασαντος χειροθεσία και οι σοφές Του διδαχές φώτισαν του Κόσμου τα πέρατα....!


    The reflexes of the ecumenical patriarchate have to react straightaway!
    First, this kind of activity has to be castigated with the sharp though gentle and prudent rhetoric appertaining to the Fener's spirit.
    Hierarchy of the Throne, some of them Slavonic educated, should comprise the"spearhead" of the See.
    As for the Zion church,it would restore its profile right away and aloud for the mitigating, against the See of Orthodoxy "intervention".
    Furthermore, mobilization of the Holy Mountain, should work alarmingly to impede the unfair zealous and treacherous russian intrusion to the canonical territories of the ecumenical patriarchate in Asia Minor.
    The vehemence that smolders against the first throne Great Church of Christ, and the ecumenical patriarch personally which First Called Apostle Andrew set up stavropeghially in Constantinople, Whose the Holy Head received Maker's ordination.!, and His preachings illuminated the limits of the universe,...
    The vehemence and fury against the See it's time to subside...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails