________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/26/2021

ΤΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΑ Η "ΑΓΙΑ" ΡΩΣΙΑ

Η παράδοση του Τόμου της ανεξαρτησίας και πατριαρχίας στην Εκκλησία της Γεωργίας,
στις 23 Μαρτίου 1990, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο. 
Φωτογραφία: Νικόλαος Μαγγίνας

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου 
Διαβάζοντας την – άλλη μία – συνέντευξη του μητροπολίτου Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στο γνωστό …πρακτορείο, μου ήρθε αυθόρμητα στο νου το περίφημο χωρίο από την Επιστολή του Ιακώβου: «Ει τις δοκεί θρήσκος είναι εν υμίν μη χαλιναγωγών γλώσσαν αυτού, αλλ' απατών καρδίαν αυτού, τούτου μάταιος η θρησκεία». 
Ολισθαίνοντας αχαλίνωτα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Εκκλησίας λέει πράγματα ανυπόστατα, ανακριβέστατα, έως και ψευδέστατα. 
Στέκομαι – ελλείψει χρόνου – μόνο σε όσα είπε για την Εκκλησία της Γεωργίας και για την εισβολή της Ρωσικής Εκκλησίας στο κανονικό έδαφος της Γεωργίας. 
«Η Ρωσική Εκκλησία έχει επανειλημμένως δηλώσει, ακόμη και διά αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου, ότι αναγνωρίζει τις προαναφερθείσες περιοχές ως κανονικό έδαφος της Εκκλησίας της Γεωργίας», είπε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ. 
Και οι επιστολές του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλίας προς τον Μόσχας Κύριλλο για συστηματικές ενέργειες εισπήδησης πώς εξηγούνται; Έδωσε ποτέ καμία εξήγηση η Εκκλησία σας; Προφανώς όχι. Αυτά τα λέτε στα …πρακτορεία σας για λαϊκή κατανάλωση. 
Και μετά μας είπατε: «Αναγνωρίζουμε ανεπιφύλακτα και το παλαιό αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Γεωργίας, το οποίο έλαβε από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και όχι από την Κωνσταντινούπολη, όπως τον τελευταίο καιρό άρχισαν να λένε οι οπαδοί του Φαναρίου». 
Αναγνωρίζετε το «παλαιό αυτοκέφαλο» από την Αντιόχεια τόσο πολύ που το καταργήσατε αντικανονικότατα το 1811 για να κάνετε τη Γεωργία επαρχία σας! Και ήλθε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μετά από σχετικό αίτημα φυσικά, να δώσει την οριστική λύση και να χορηγήσει την Αυτοκεφαλία το 1990. 
Το ότι ο Πατριάρχης Γεωργίας Ηλίας πήγε στο Φανάρι και παρέλαβε πανηγυρικά τον τόμο της Αυτοκεφαλίας από τον μακαριστό Οικουμενικό Πατριάρχη Δημήτριο, είναι κάτι που «τον τελευταίο καιρό άρχισαν να λένε οι οπαδοί του Φαναρίου»; 

Ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας Β'
και ο Γρηγόριος Αλφέγιεφ (νυν μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων)
Άγιε Βολοκολάμσκ, βλέπω το τέλος σας και γρήγορα! Μου θυμίζετε το των Παροιμιών: «ύπαρξις επισπουδαζομένη μετά ανομίας ελάσσων γίνεται». Κρίμα που εσείς δεν μπορείτε να το δείτε διότι κοροϊδεύετε και τον ίδιο σας τον εαυτό. Ως ανήρ θυμώδης παρασκευάζετε μάχας! Ανοίξτε τα μάτια σας, όμως! Εις αέρα δέρετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails