________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


1/08/2021

ΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΣΧΟΛΑΡΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΑΞΙΜΟ


Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τιμώντας την επέτειο της συμπλήρωσης τριάντα ετών από την εκδημία του μεγάλου εκκλησιαστικού ανδρός, Μητροπολίτου Σταυρουπόλεως Μαξίμου, ο οποίος επί τέσσερεις δεκαετίες διηκόνησε την Σχολή, αφιέρωσε το φετινό εγκόλπιο ημερολόγιο αυτής στην ιερά μνήμη του. 
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος ο οποίος φοίτησε στη Σχολή κατά τα έτη της Σχολαρχίας του και αργότερα χρημάτισε βοηθός του, σημείωσε στο Πατριαρχικό Γράμμα του Ημερολογίου ότι ο μακαριστός Σχολάρχης "κατέστη διά του παραδείγματός του σύμβολον ολικής αφιερώσεως εις την Σχολήν και βεβαίας ελπίδος για επαναλειτουργία της", για την οποία εργάζεται και προσεύχεται μέχρι σήμερα ο Πατριάρχης μας.
Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο το Ημερολόγιο - Αφιέρωμα, που περιλαμβάνει το Πατριαρχικό Γράμμα, κείμενο του Ηγουμένου της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Επισκόπου Αραβισσού κ. Κασσιανού, βιογραφικό του μακαριστού Σχολάρχου, αρχειακό φωτογραφικό υλικό και πολλά άλλα. 
Μια εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails