________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/13/2017

ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ (ΦΩΤΟ)


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, λειτούργησε την Κυριακή Β' των Νηστειών, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Λουξεμβούργο. Είναι ο ίδιος που ξεκίνησε αυτή τη παράδοση, δηλ. να τελείται Διορθόδοξη Θεία Λειτουργία στο Λουξεμβούργο την δεύτερη Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με τη συμμετοχή όλων των Ορθοδόξων παρουσιών στο Μεγάλο Δουκάτο. 
Μια Κυριακή μετά την Κυριακή της Ορθοδοξίας, όλοι οι Ορθόδοξοι του Λουξεμβούργου συνάζονται εν κοινωνία στην ευχαριστιακή σύναξη, προκειμένου να δοθεί η μαρτυρία της ενότητας και της ομοψυχίας της Ορθοδοξίας στη Διασπορά. 


Στο συλλείτουργο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ συμμετείχαν κληρικοί του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Πατριαρχείων Μόσχας, Ρουμανίας και Σερβίας. Ο Άγιος Βελγίου στο λόγο του έκανε αναφορά στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, του μεγάλου αυτού μυστικού Θεολόγου της Θεσσαλονίκης που ανακεφαλαίωσε την όλη πατερική παράδοση της Ορθοδόξου Θεολογίας. Συνεχίζοντας τόνισε την μεγάλης σημασίας συμμετοχή όλων των Ορθοδόξων του Λουξεμβούργου στην Θεία λειτουργία και τη μαρτυρία της ενότητας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Χαρακτηριστικά είπε πως αυτή είναι η Ορθοδοξία, ενωμένη, δίνει πάντα την ελπίδα στον άνθρωπο, μια ελπίδα που πηγάζει από την Ανάσταση του Χριστού και μεταλαμπαδεύεται ανά τους αιώνες με την παρουσία των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας, όπως του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, με τον ζωντανό συνοδικό χαρακτήρα που αναζωογονήθηκε με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο του περασμένου έτους, στην Κρήτη. 


Στην πανηγυρική αυτή Θεία λειτουργία ήταν παρόντες ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λουξεμβούργο κ. Θεόδωρος Γεωργακέλος, και ο Πρέσβης της Ρουμανίας, αλλά και πλήθος κόσμου, με τρεις χορωδίες, Ελληνική, Ρωσική και Ρουμανική να αποδίδουν τους εναλλάξ τους ύμνους της ευχαριστίας. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας παρετέθη δεξίωσις στο Ενοριακό Κέντρο του Ναού, όπου όλοι οι Ορθόδοξοι αδελφοί είχαν άλλη μια ευκαιρία συνάντησης και επικοινωνίας.
Εκ της Μητροπόλεως Βελγίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails