________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/15/2017

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ στις Βρυξέλλες (φωτό)


Για λίγες ώρες, βρέθηκε στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017, η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ', συνοδευόμενος από τον Γέροντα Αρχιγραμματέα Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχο και τον Αρχιδιάκονό του κ. Μάρκο. 
Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια εκδήλωσης του εν Βρυξέλλες Δικτύου Ελλήνων ''Αργώ'', η οποία αφορούσε την πρόσφατη ανακαίνιση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα με τιμώμενο πρόσωπο τον εμπνευστή του έργου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο. 
Τον Οκτώβριο του 2016, διεπιστημονική ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλής και υπεύθυνη του προγράμματος την καθηγήτρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών κυρία Αντωνία Μωροπούλου, ξεκίνησαν το έργο της συντήρησης του Παναγίου Τάφου, κάτι που είχε να συμβεί από τις αρχές του 19ου αιώνα. 
Λίγες ημέρες πριν την επίσημη παράδοση του ανακαινισμένου Κουβουκλίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, την Τετάρτη 22 Μαρτίου, παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες όλη η ιστορία συντηρήσεως του σπουδαίου αυτού έργου με την ευκαιρία της αποπερατώσεώς του. 


Κατά την άφιξη του Μακαριωτάτου στον Διεθνή αερολιμένα των Βρυξελλών, ο επιχώριος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, συνοδεία κληρικών της Μητροπόλεως, του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή, τον προσκάλεσαν επισήμως να επισκεφθεί την έδρα της Μητροπόλεως, πράγμα, που λόγω του βεβαρημένου προγράμματος δεν κατέστη εφικτό. 
Ο Μακαριώτατος μετά την επιτυχημένη εκδήλωση που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών, το απόγευμα της Τρίτης, αναχώρησε το πρωί της Τετάρτης για την Αγία Γη, ενώ κατά την αναχώρησή του τον προέπεμψαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails