________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/08/2017

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΑ ΥΨΩΜΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟ)


Σήμερα Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Κοινοτική Αίθουσα του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Υψωμαθείων η εκδήλωση του Μορφωτικού Συνδέσμου με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας.
Το πρωΐ τελέσθηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σηλυβρίας Μαξίμου. Συμπροσευχήθηκε και ο Επίσκοπος Ευκαρπίας Ιερόθεος. Εκφράζονται θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Κοινότητας Γεώργιο Μπενλίσοϊ και τις κυρίες του Μορφωτικού Συνδέσμου για τα νηστίσιμα εδέσματα και για την οργάνωση της εκδήλωσης. Από τα ιστορικά Υψωμαθειά, την Πόλη εντός των Τειχών, ευχόμεθα σε όλες τις γυναίκες του κόσμου τα χρόνια πολλά με αγάπη, υγεία και χωρίς βία. 


Άσμα - σύνθεση του Μοναχού Νικολάου Διονυσιάτου, ειδικά για την εκδήλωση. Τραγουδιέται προς το «Στο Γαλατά ψιλή βροχή...». 
Καλώς ανταμωθήκαμε 
σε τούτο το τραπέζι 
όπου είναι σαν την ζάχαρη 
και σαν το πετιμέζι. 

Ζάχαρη είναι ο Δεσπότης μας 
πετμέζι οι παπάδες 
και τριανταφυλλόλαδο 
ετούτες οι κυράδες. 

Που σήμερα γιορτάζουνε  
και έχουνε τη χαρά τους 
και να τους έχει ο Θεός καλά 
μαζί με τα παιδιά τους. 

Να' ναι καλά να χαίρονται 
όλες τους με υγεία 
σιμά με το Δεσπότη μας 
και με την Εκκλησία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails