________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/13/2017

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ (10 - 13 Μαρτίου)


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Μητρόπολη και την πόλη της Νέας Σμύρνης στην Αθήνα, από 10-13 Μαρτίου 2017, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης κ. Συμεών. 
Ο Σεβ. Σμύρνης χοροστάτησε και μίλησε στην Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών στον Ι. Ναό του αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου, την Παρασκευή 10 Μαρτίου.



Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 7 μ.μ. επισκέφθηκε την Εστία Νέας Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν του. 
Ο πρόεδρος της Εστίας της Νέας Σμύρνης Γιάννης Παπαδάτος έκανε αναφορά μετ’ επαίνων στην προσωπικότητα και το κύρος του νέου ποιμενάρχη της πατρογονικής γης των Νεοσμυρνιωτών και την εκκλησιαστική του πορεία. 
Ο ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου επισκέφθηκε για πρώτη φορά από την ενθρόνισή του την περιοχή όπου εγκαταστάθηκαν οι απόγονοι των Ελλήνων της Ιωνίας.



Την Κυριακή 12 Μαρτίου, Β΄ Κυριακή των Νηστειών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων του Σεβ. Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και του οικείου ποιμενάρχου κ. Συμεών. 
Μετά την Απόλυση και προ του «Δι᾽ εὐχῶν...» ο Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης προσφώνησε το νέο Ιεράρχη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίο και του προσέφερε εικόνα της Αγίας Φωτεινής, της κοινής προστάτιδος και των δύο Μητροπόλεων. Αντιφώνησε ο Σεβ. Σμύρνης, ο οποίος συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και εξέφρασε την χαρά του που αξιώθηκε να ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής. 



Το απόγευμα της Κυριακής ο Μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού στον Ναό της Αγίας Φωτεινής και μίλησε με αφετηρία του λόγου του τους στίχους 6-9 του 106ου Ψαλμού του Δαβίδ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails