________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/11/2017

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ


Ἀνακοινωθέν (11/03/2017) 
Ἀπό τῆς σήμερον, 11ης Μαρτίου 2017, τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον, ἐν τῇ ποιμαντικῇ αὐτοῦ εὐαισθησίᾳ καί εὐθύνῃ, ἀλλά καί εἰς ἀνταπόκρισιν πρός σχετικά αἰτήματα, καθιέρωσε τήν τέλεσιν, ἅπαξ τοῦ μηνός πρός τό παρόν, τῆς θείας λειτουργίας διά τούς ἐν Ἀγκύρᾳ κατοικοῦντας Ὀρθοδόξους διαφόρων ἐθνικοτήτων, μέλη τῶν Πρεσβειῶν Ὀρθοδόξων χωρῶν, Καθηγητάς Πανεπιστημίων, ὡς καί ἄλλους ἐργαζομένους ἐν τῇ περιοχῇ. Αἱ λειτουργίαι αὗται καί ἄλλαι ἱεραί ἀκολουθίαι θά τελῶνται ὑπό τοῦ Πανοσιολ. Μ. Ἀρχιμανδρίτου κ. Βησσαρίωνος, κατόχου καί τῆς ρωσσικῆς γλώσσης, ἐπί τούτῳ μεταβαίνοντος εἰς τήν πρωτεύουσαν. 
Αἱ ἱεραί ἀκολουθίαι θά τελῶνται ἐν τῷ ἐκεῖσε Ρωμαιοκαθολικῷ Ναῷ, προφρόνως τιθεμένῳ εἰς τήν διάθεσιν καί ἡμῶν τῶν Ὀρθοδόξων, ὡς καί ἄλλων Χριστιανικῶν Κοινοτήτων τῆς Χώρας. 
Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 11ῃ Μαρτίου 2017 
Ἐκ τῆς Μ. Πρωτοσυγκελλίας

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους.13 Μαρτίου 2017 στις 9:30 π.μ.

    Μετά την Καλλίπολη, την Προύσα, τις Κυδωνιές, την Σηλυβρία, την Σμύρνη, την Παναγία Σουμελά, την Παναγία της Φανερωμένης στην Κύζικο, τώρα ήρθε και η σειρά μιας άλλης εκκλησιαστικής επαρχίας του Σεπτού Κέντου και της Μεγάλης Εκκλησίας. Η Άγκυρα. Η Άγκυρα η πρωτεύουσα του τουρκικού κράτους, η έδρα μιας ακόμα ιστορικής Μητροπόλεως και λυχνίας της Μητρός Εκκλησίας, θα έχει την χαρά και την ευλογία να λειτουργείται έστω και προσωρινά μια φορά τον μήνα. Αυτό δείχνει ότι ο Θεός εργάζεται, ακούγοντας τις προσευχές αγίων της Αγκύρας, αλλά και των μαρτύρων αυτής πού βρίσκονται γύρω από τον Θρόνο Του. Η νέα αυτή κίνηση του Πατριαρχείου μας και του Πατριάρχου μας κυρίου Βαρθολομαίου, πού ό,τι κάνει είναι μέσα στο σχέδιο του Θεού, δείχνει ότι οι άνθρωποι αυτοί πού έχουν το προνόμιο και την ευλογία να διακονούν και να ζούν εκεί στα αγιασμένα χώματα, δεν κάθονται, αλλά νοιάζονται και μεριμνούν, διαψεύδοντας για μια φορά ακόμα τις Κασσάνδρες περί του τέλους του Πατριαρχείου. Το Πατριαρχείο ζη και κινείται, γιατί είναι Θεοΐδρυτο, γιατί πάνω από αυτό υπάρχει ο Θεός και η Κυρία Θεοτόκος, πού το προστατεύουν και το φρουρούν. Ο Πατριάρχης μας κύριος Βαρθολομαίος, είναι το όργανο της Θείας Χάριτος, ώστε να ανάψει και να δεί αναμμένη ακόμα μία λυχνία μέσα στην Μικρασιατική γή. Πολλά και ευλογημένα τα έτη Σας Παναγιώτατε. Ο Θεός να Σας ευλογεί και να Σας αγιάζει ώστε να δείτε και άλλα θαυμαστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails