________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/20/2017

Εις πρεσβύτερον χειροτονία και νέος Αρχιδιάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου (φωτό)


Εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου
Την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου του, π. Αθανασίου Τοπαρλάκη, ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, την  Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 19 Μαρτίου 2017, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών. 
Ο εξ Αμφίσσης Φωκίδος καταγόμενος π. Αθανάσιος, είναι έγγαμος κληρικός και πατέρας ενός τέκνου, υπηρετεί δε από τριετίας ευόρκως και ευσυνειδήτως στην Ιερά Μητρόπολη Βελγίου ως Αρχιδιάκονος και Εισηγητής και πρόκειται να συνεχίσει την διακονία του και ως Εφημέριος τοῦ Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Βρυξελλών. 
Εμφανώς συγκινημένος ο χειροτονών Ιεράρχης, Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και στοργής προς τον χειροτονούμενο, ο οποίος τυγχάνει να είναι η πρώτη χειροτονία του, μετά την εκλογή του εις Μητροπολίτην Βελγίου, τονίζοντας την υψίστη σημασία του μεγάλου μυστηρίου της Ιερωσύνης και κάλεσε τον νέο ιερέα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των επιτακτικών αναγκών της Εκκλησίας και του λαού του Θεού, στον συνεχώς μεταβαλλόμενο σύγχρονο κόσμο. Ανέφερε συγκεκριμένα: “Αὐτὴ εἶναι ἡ ἀποστολή μας, ἡ ἐργασία μας. Πρῶτα ὡς ἱερέων, συνεχίζοντας μὲ τὴν λατρεία τοῦ Θεοῦ τὸ ἁγιαστικὸ καὶ λυτρωτικὸ ἔργο τοῦ Κυρίου μας, καὶ δεύτερον ὡς ἀνθρώπων, δίνοντας παντοῦ τὴν καλὴ μαρτυρία ὡς ἄνθρωποι πιστοί, δίκαιοι, καλοὶ οἰκογενειάρχες καὶ πολῖται... Ὁ κληρικὸς ὅμως εἶναι ὁ μεσίτης μεταξὺ Θεοῦ καὶ ἀνθρώπων διὰ νὰ μεταφέρῃ στοὺς ἀνθρώπους τὴν Χάρη τοῦ Θεοῦ μέσῳ τῶν Μυστηρίων τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ καὶ τὴν παρηγοριὰ τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ.'' 


Στην Θεία Λειτουργία και την χειροτονία παρευρέθησαν, αποδεχθέντες την ευγενική πρόσκληση του νεοχειροτονηθέντος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μάξιμος Πόθος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας, ο και πνευματικός πατήρ του, και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκης, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, πενθερός του νέου Πρεσβυτέρου τῆς Ἐκκλησίας. 
Επίσης, προσήλθαν και οι δυνάμενοι προς τούτο, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου, καθώς και αντιπροσωπεία μοναζουσών εκ της Ιεράς Μονής του Γενεθλίου της Θεοτόκου του Άστεν Ολλανδίας, με επικεφαλής την Καθηγουμένη Γερόντισσα Ιωάννα. Παρέστησαν επίσης ο Στρατηγὸς κ. Νικόλαος Ζαχαριάδης, Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ Βρυξελλών, Άρχοντες οφφικίαλοι του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών. 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας χειροθέτησε νέο Αρχιδιάκονο της Μητροπόλεως τον ιεροδιάκονο Φιλάδελφο Καφαλή, ο οποίος χειροτονήθηκε προ ενός έτους στις Βρυξέλλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails