________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/12/2017

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΒΛΑΓΚΑΣ (ΦΩΤΟ)

φωτογραφίες: Yani Kayakoparan

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε σήμερα, Κυριακή Β' Νηστειών (12-3-2017), στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον "πρότριτα πανηγυρίσαντα" Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων της Κοινότητος Βλάγκας. 
Ακολούθησε δεξίωση στην Κοινοτική Αίθουσα. 
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο του Οικουμενικού Πατριαρχείου: 
Ἡ Α. Θ. Παναγιότης ὁ Πατριάρχης, ἐχοροστάτησεν ἐν τῷ Ἱ. Ναῷ Ἁγίων Θεοδώρων τῆς Κοινότητος Βλάγκας, κατά τήν Θείαν Λειτουργίαν τῆς Κυριακῆς Β´ τῶν Νηστειῶν, 12ης Μαρτίου, ἐπί τῇ διαγενομένῃ προσφάτως πανηγύρει αὐτοῦ, καθ᾿ ἥν τόν θεῖον λόγον ἐκήρυξεν ὁ Ὑπογραμματεύς τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου Πανοσιολ. Διάκονος κ. Ἰωακείμ. Ἐκκλησιάσθησαν ὁ Ἐντιμ. κ. Γεώργιος Γαϊτάνης, Πρόξενος τῆς Ἑλλάδος ἐν τῇ Πόλει, μετά τῆς Εὐγεν. συζύγου αὐτοῦ κ. Αἰκατερίνης, πιστοί ἐντεῦθεν, ὡς καί ἀντιπροσωπεία τοῦ Συλλόγου τῶν ἐν Ἀθήναις Τενεδίων.
Ἐπηκολούθησε δεξίωσις ἐν τῇ Κοινοτικῇ αἰθούσῃ καθ᾿ ἥν ὡμίλησαν ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Ἐπόπτης τῆς Περιφερείας Ὑψωμαθείων, ἀναφερθείς εἰς τήν ἱστορίαν τοῦ Ἱ. Ναοῦ, ὁ Ἐντιμ. κ. Γεώργιος Χονδρόπουλος, ἐκ μέρους τῆς Ἐφοροεπιτροπῆς τῆς Κοινότητος, καί ὁ Πατριάρχης, Ὅστις ἐπῄνεσε τόν Σεβ. Ἐπόπτην διά τήν μετά ζήλου ἐπιτέλεσιν τῆς ἐν τῇ Περιφερείᾳ διακονίας του, ἐξέφρασε δέ καί τήν εὐαρέσκειάν Του εἰς τόν προκάτοχον αὐτοῦ Σεβ. Μητροπολίτην Μύρων κ. Χρυσόστομον. 
Ἐν συνεχείᾳ οἱ μαθηταί τοῦ Σχολείου παρουσίασαν καλλιτεχνικόν πρόγραμμα, ὑπό τήν διεύθυνσιν τῶν διδασκαλισσῶν των Ἐλλογ. κυριῶν Γιολάντας καί Χριστίνης Ντίζογλου.

φωτογραφίες: Κ.Β.

Η προσφώνηση του Αντιπροέδρου της Κοινότητας Γεωργίου Χονδροπούλου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη έχει ως εξής:
Παναγιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα,
Η κοινότητά μας με μεγάλο ενθουσιασμό και τιμή υποδέχεται το τίμιο και πολυσέβαστο Πρόσωπό σας σήμερα. Η παρουσία του Πατριάρχη μας στην Κοινότητά μας,με την ευκαιρία της προγενέστερης πανήγυρής μας των Αγίων Θεοδώρων, προσδίδει ξεχωριστή λαμπρότητα στους εορτασμούς μας. Μας ενισχύει πνευματικά και ηθικά και φωτίζει όλους μας στην περίοδο της νηστείας και εν αναμονή του Αγίου Πάσχα και της Ανάστασης του Κυρίου.
Η περιφέρειά μας, Παναγιώτατε, έχει εισέλθει σε νέα περίοδο από μηνών, όταν ορίσατε ως νέο Επόπτη μας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ. Μάξιμο. Ο νέος αυτός ιεράρχης, υπακούοντας στις εντολές Σας, έχει αποδυθεί σε ένα συνεχή αγώνα αναζωογόνησης της Περιφέρειάς μας, με συνεχείς ακολουθίες και Θ. Λειτουργίες σε όλους τους Ναούς μας, με προσπάθειες να ανακαινισθούν ναοί και κοινοτικά κτήρια, με αγώνα να κινητοποιηθούν όλοι οι χριστιανοί μας και να πλαισιώσουν τις Κοινότητες και το έργο τους, με φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες και δράσεις.
Εδώ, στην Βλάγκα, όπου έχουμε σήμερα την τιμή να Σας υποδεχόμαστε, Παναγιώτατε, έχουν ήδη ξεκινήσει εργώδεις προσπάθειες εξωραϊσμού του εσωτερικού του ιστορικού μας Ναού των Αγίων Θεοδώρων. Επίσης, εντός λίγων μηνών καταφέραμε να ευπρεπίσουμε και την παρακείμενη κοινοτική αίθουσα εκδηλώσεων, στην οποία θα περάσουμε εν συνεχεία. Ταυτόχρονα, η λειτουργία του Δημοτικού μας Σχολείου, όπου καλλιεργείται και επιμορφώνεται το μέλλον της Ομογένειάς μας είναι απρόσκοπτη, χάρη στο ενδιαφέρον και τις προσπάθειες και της Επιτροπής μας και του διδακτικού προσωπικού, αλλά και των γονέων και κηδεμόνων των μικρών μας μαθητών. Σε λίγες ημέρες πρόκειται να ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση του νέου γραφείου του ιερατικώς προϊσταμένου της Κοινότητάς μας και, με την άδειά Σας, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στους χώρους του παλαιού μας Επισκοπείου.
Για όλα αυτά, Παναγιώτατε, ως Εφοροεπιτροπή αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μπροστά Σας, τους υπαλλήλους της Κοινότητάς μας ανεξαιρέτως, τον Νεωκόρο μας, τον ιερατικώς προϊστάμενό μας, π. Κωνσταντίνο, τον νέο και άξιο Επόπτη μας, Άγιο Σηλυβρίας, για την άψογη συνεργασία και τις ωραίες ιδέες του, μα, πάνω απ’ όλα, την Παναγιότητά Σας, τον ευλογητό Δεσπότη και Αυθέντη μας, για την ευλογία της παρουσίας Σας εδώ σήμερα, για το συνεχές Σας ενδιαφέρον, για την συμπαράστασή Σας στην Κοινότητά μας και σε όλη τη Ρωμιοσύνη. Τέλος, πρέπει να δοξολογήσουμε και τον Άγιο Θεό για το έλεός του να μας χαρίζει τέτοιο λαμπρό και μεγαλειώδη Πατριάρχη με άξιους συνεργάτες, ώστε όλοι μαζί να προχωράμε προς το κοινό μας μέλλον με δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
Τα έτη Σας πολλά, Παναγιώτατε!
Ως ευ παρέστητε!


1 σχόλιο:

  1. Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος. Ιεροκήρυξ Ι. Μ. Κίτρους.13 Μαρτίου 2017 στις 9:16 π.μ.

    Ο Πατριάρχης του Γένους και με την ιδιότητά του ως Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως κύριος Βαρθολομαίος, μέσα στις πολλές ποιμαντικές και άλλες ευθύνες, δεν ξεχνά και τις κοινότητες της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής του. Η μέριμνα και η φροντίδα του είναι να βρίσκεται κοντά στο ποίμνιό του, χοροστατώντας, ευλογώντας και αγιάζοντας αυτό και με την φυσική του παρουσία. 'Ετσι, αυτήν την φορά επέλεξε να χοροστατήσει στην ιστορική και πολύπαθη κοινότητα της Βλάγκας και στον ιστορικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Η παρουσία του ενισχυτική για όλους. Η Βλάγκα, πού ανήκει στην ευρύτερη περιοχή των Υψωμαθειών, ξεκινά μια νέα σελίδα ύστερα από την πολύχρονη παρουσία και διακονία του Σεβαστού Ιεράρχου Μητροπολίτου Μύρων Χρυσοστόμου, πού παρέδωσε τα ηνία στον καταξιωμένο και νέο Ιεράρχη της Μεγάλης Εκκλησίας Μητροπολίτη Σηλυβρίας κύριο Μάξιμο. Η Βλάγκα και τα Υψωμαθειά αναπνέουν ένα νέο αέρα, αφού ο άγιος Σηλυβρίας, αγωνίζεται, τρέχει μεριμνά για τον καταρτισμό του ποιμνίου του και για τις ανακαινίσεις των κτηρίων της περιφερείας του. Αυτό δείχνει ότι τίποτα δεν χάθηκε στην Πόλη, και ότι η Ρωμηοσύνη ζή και κινείται. Ο Θεός να χαρίζει υγεία και δύναμη στον Πατριάρχη μας ώστε να καμαρώνει και να απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων του, αλλά και στον άξιο Ιεράχη άγιο Σηλυβρίας μαζί με τους συνεργάτες του να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails