________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


3/02/2017

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΣΘΟΝΙΑΣ


Παρασημοφόρηση του Προκαθημένου της Εσθονικής Εκκλησίας 
κ. Στεφάνου
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Εσθονίας, την 24η Φεβρουαρίου τρ. έτ., και με την προοπτική της αναλήψεως της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως από την Εσθονία, τον ερχόμενο Ιούνιο, καθώς επίσης και με την σημαντική επέτειο συμπληρώσεως 100 ετών της Εσθονικής Δημοκρατίας (1918-2018), ο Εξοχώτατος κ. Andres Anvelt, Υπουργός Εσωτερικών της Εσθονικής Κυβερνήσεως, περικόσμησε με το ασημένιο παράσημο του Υπουργείου Εσωτερικών τον Προκαθήμενο της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανο. 
H επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ταλλίνης και, όπως ανέφερε ο Εξοχ. κ. Υπουργός, η διάκριση αυτή δόθηκε στον Μητροπολίτη Στέφανο από το Εσθονικό Κράτος, προκειμένου να αναγνωριστεί η σημαντική και αξιόλογη συνεισφορά του στη διατήρηση των σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, να τιμηθεί η συμβολή του στις οικουμενικές σχέσεις και τη συνεργασία των Εκκλησιών και, τέλος,να επιβραβευτεί η πολυχρόνια εργασία του για την προώθηση της Ορθοδοξίας στην Εσθονική επικράτεια. 
Ο Μητροπολίτης Στέφανος ευχαρίστησε για την τιμητική και υψηλή αυτή διάκριση τον Υπουργό και εν τω προσώπω του την Εσθονική Πολιτεία και τόνισε ότι κάθε τιμή και διάκριση προς το πρόσωπό του αντιβαίνει στην Αυτόνομη Εκκλησία της Εσθονίας.
Εκ της Εκκλησίας της Εσθονίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails