________________________________________________________________________________________________________________________________________

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ / ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ / ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΝΑΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ / ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΝ. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ / ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ
________________________________________________________________________________________________________________________________________


5/05/2021

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΟ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Το λάβαρο των Ρώσων στο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας είναι, φυσικά, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. 

Δεν τον προβάλλουν απλώς, αλλά τον κραδαίνουν κυριολεκτικώς για να μας πουν ότι την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αμφισβητεί και καταρρίπτει με "επιχειρήματα" ο Πειραιώς Σεραφείμ. 

Έχουμε αναφερθεί ξανά στο ζήτημα αυτό, αλλά τώρα παραπέμπουμε σε ένα ...χορταστικό και υμνητικό άρθρο του ρωσοκίνητου site "Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων", όπου ο Πειραιώς Σεραφείμ παρουσιάζεται ως ο ιεράρχης που ...κονιορτοποεί το Φανάρι και το Άγιον Όρος για την ...υποταγή του στο Φανάρι (εξαιρούνται κάτι κελλιά που μεταφράζουν Πειραιώς στα ρωσικά!). 

Το ερώτημα είναι πότε, επιτέλους, ο φίλτατος Πειραιώς Σεραφείμ θα συλλειτουργήσει με τον Ονούφριο της εν Ουκρανία Ρωσικής παρουσίας για να δούμε και εμπράκτως αν εννοεί στην πραγματικότητα όσα διαλαλεί. 

Επί του παρόντος, ας δεχθεί ο άγιος Πειραιώς τις πασχαλινές ευχές μου με τον "Κιέβου" Ονούφριο να πετάει πασχαλινά αυγά στους πιστούς σε μία έξαρση ...χαράς! Το σχετικό βίντεο στη συνέχεια.

 

Κι ας πισωγύρισε στην υπόθεση Λίβυου... Είχε στείλει επιστολή, θυμίζουμε, στον μητροπολίτη Αρκαδίας και Γορτύνης κ. Μακάριο δια της οποίας απέσυρε το αίτημά του για άδεια στον κληρικό Χαράλαμπο Παπαδόπουλο, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να ομιλήσει στην Μητρόπολη Πειραιώς. Κάποιοι νόμισαν ότι ο Λίβυος ...εκβλήθη, αλλά ξαναμπήκε από το ...παράθυρο. Κείμενό του φιγουράρει στο νέο τεύχος της "Πειραϊκής Εκκλησίας". Οπότε μήπως να ξανακαλέσει πανηγυρικά τον Λίβυο στον Πειραιά ο Σεβ. Σεραφείμ, αφού ...περασμένα ξεχασμένα...

Π.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails